Grove kanelknuter

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Grove kanelknuter

Søndag er bakedag hos oss. Det er ikke slik at jeg baker hver eneste søndag, men de dagene jeg baker er stort sett søndager. Oftest er det brød det går i, men en og annen gangen er det også søtere bakster som er under produksjon.

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på halvgrove kanelknuter. Siden jeg har en samboer fra vestlandet og jeg selv har en elsk for kanel, så er det ikke en underdrivelse at kanelsnurrer (eller skillingsboller i følge samboeren) er en av favorittene når det kommer til bakverk. I kanelknutene har jeg hatt litt fullkornshvetemel, og jeg har kanskje holdt igjen bittelitt på smør og sukker i forhold til noen andre oppskrifter, men disse snurrene er dedikert til helgekaffen og da skal det være lov å kose seg litt ekstra en gang iblant.

Tips! Disse egner seg godt til å fryse ned, og er perfekt å ha i bakhold i tilfelle man får uventet kaffebesøk. Ta de opp fra fryseren, tin de noen minutter i stekeovnen på varmluft (190 grader) og de smaker som nystekte.

Grove kanelknuter

0 fra 0 vurderinger
Type rett Søt gjærbakstNivå: Middels
Porsjoner

12

knuter
Tilberedning + heving

2

timer 

30

minutter
Steketid

12

minutter
Omentrentlig total

3

timer 

Ingredienser

  • Søt grunndeig
  • 300 gram fullkornshvetemel

  • 200 gram siktet hvetemel

  • 60 gram sukker

  • 1,5 ts kardemomme

  • 1/4 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl melk

  • 1 egg

  • 75 gram smør

  • Kanelfyll
  • 60 gram romtemperert smør

  • 1 ss kanel

  • 2 ss brunt sukker

  • 2 ss sukker

  • Til pensling
  • Egg til pensling

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre i en bolle. Del smøret opp i små terninger og sett til side.
  • Varm melken til cirka 15 grader (en del kaldere enn fingeren). Kakk i ett egg og visp sammen med en gaffel. Ha melken i melblandingen og elt det godt sammen med en kjøkkenmaskin i cirka 15 minutter, på lav til medium hastighet.
  • Tilsett så terninger av romtempert smør, og elt videre i ca 5 minutter, til smøret er eltet godt inn i deigen.
  • Dekk til med plast, lokk eller et klede, og la heve i 1-1,5 time, til dobbel størrelse. Mens deigen hever gjør du klart fyllet. Bland romtemperert smør med kanel, hvit og brunt sukker.
  • Ha deigen over på et godt melet underlag. Kjevle deigen ut til en stor rektangulær leiv som er ca 0,5-0,8 cm tykk. Fordel fyllet godt utover den ene halvdelen av langsiden. Brett så den ene kortsiden over til den andre kortsiden, slik at du har halvert størrelsen. Hvis deigen er litt tykk kan du forsiktig kjevle deigen litt flatere, men vær forsiktig slik at fyllet ikke tyter ut.
  • Skjær deigen i ca 2 cm brede strimler, inn mot bretten. Tvinn hver strimle med deig noen ganger rundt seg selv. Snurr deigstrimlen et par ganger rundt samlede fingre på den ene hånden, og avslutt med å tre enden gjennom sirkelen. Sett kanelknuttene på et bakepapirkledd stekebrett etter hvert.
  • La kanelknutene etterheve i ca 30-45 minutter under et klede. Pensle de med egg og strø litt perlesukker over de rett før du setter de i ovnen.
  • Stekes på 220 grader, vanlig over- og undervarme, i ca 12 minutter. Sjekk underveis, siden steketid kan variere noe fra ovn til ovn. Avkjøles på rist. Håper kanelknutene faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*