Grove müslirundstykker

Grove müslirundstykker

Jeg er kjempeglad i müslirundstykker, og det er ikke uvanlig at jeg går innom Kaffebrenneriet eller Baker Hansen for å kjøpe disse dersom jeg er sulten når jeg går forbi. Jeg føler ofte de er litt sunnere enn en del av det andre de selger, men mulig det bare er en unnskyldning for meg selv.

Nå har jeg laget min egen variant av grove müslirundstykker. De er ekstra grove i følge grovhetsskalaen og all sødmen kommer fra tranebær og aprikos. De inneholder også  noe nøtter, som både gir en god smak og tilfører sunt fett. Min favoritt er å servere müslirundstykkene med noen skiver brunost.

Stekte müslirundstykker

Et utvalg andre grove rundstykkeoppskrifter fra bloggen:

Håper denne oppskriften på grove müslirundstykker faller i smak!

Grove müslirundstykker

  • 28. april 2019
  • 10-12 stk
  • 2 hr 45 min
  • Skriv ut
Hjembakte müslirundstykker

Ingredienser

  • Legges i bløt
  • 75 gram havregryn
  • 100 gram hasselnøtter
  • 50 gram tørket aprikos
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 2 dl vann
  • Deig
  • 150 gram siktet hvetemel
  • 100 gram sammalt rugmel
  • 250 gram fullkornshvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ss nøytral olje
  • 1/2 ss honning
  • 3 dl vann
  • 25 gram tranebær

Fremgangsmåte

Steg 1
Grovhakk nøttene og aprikos. Legg nøtter, gresskarkjerner, havregryn og aprikos i bløt i vann i minst 1 time. Dette gjøres for å få en saftigere bakst.
Steg 2
Bland mel, tørrgjær og salt i en bakstbolle. Hold gjerne igjen litt av hvetemelet, og tilsett det heller mot slutten av eltingen ved behov.
Steg 3
Tilsett vann, honning, olje og oppbløtte nøtter/frø/frukt, og elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 15-20 minutter. Tilsett så grovhakkede tranebør og elt videre i 3-5 minutter. Årsaken til at jeg ikke har i tranebærene tidligere er at jeg vil unngå at disse moses for mye. Tilsett resten av melet ved behov.
Steg 4
Dekk til deigen og la den heve i cirka 1-2 timer, eller til dobbel størrelse.
Steg 5
Velt deigen over på et melet underlagt. Strekk den utover og brett den sammen et par ganger, til du kjenner deigen blir fastere i konsistensen. Rull deigen utover til en pølse og del den opp i 10-12 like store emner. Trill hvert deigemne utover til rundstykker og sett de over på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Legg et klede over rundstykkene og la de etterheve i cirka 30-45 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 7
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg rett før du setter de i ovnen. Dette kan fint sløyfes og gjøres bare for at de skal se litt penere ut. La de steke midt i ovnen i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne og fine. Rundstykkene avkjøles på rist.