Grove müslirundstykker

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Nystekte müslirundstykker

Jeg er kjempeglad i müslirundstykker, og det er ikke uvanlig at jeg går innom Kaffebrenneriet eller Baker Hansen for å kjøpe disse dersom jeg er sulten når jeg går forbi. Jeg føler ofte de er litt sunnere enn en del av det andre de selger, men mulig det bare er en unnskyldning for meg selv.

Nå har jeg laget min egen variant av grove müslirundstykker. De er ekstra grove i følge grovhetsskalaen og all sødmen kommer fra tranebær og aprikos. De inneholder også  noe nøtter, som både gir en god smak og tilfører sunt fett. Min favoritt er å servere müslirundstykkene med noen skiver brunost.

Stekte müslirundstykker

Et utvalg andre grove rundstykkeoppskrifter fra bloggen:

Håper denne oppskriften på grove müslirundstykker faller i smak!

Grove müslirundstykker

5 fra 8 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Middels
Porsjoner

12

stk
Tilberedning

2

timer 

45

minutter
Steketid

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bløtlegges
  • 75 gram 75 havregryn

  • 100 gram 100 hasselnøtter

  • 50 gram 50 gram tørket aprikos

  • 50 gram 50 gresskarkjerner

  • 2 dl 2 vann

  • Deig
  • 150 gram 150 siktet hvetemel

  • 100 gram 100 sammalt rugmel

  • 250 gram 250 fullkornshvetemel

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 1 ss 1 nøytral olje

  • 1/2 ss 1/2 honning

  • 3 dl 3 vann

  • 25 gram 25 tranebær

Fremgangsmåte

  • Grovhakk nøttene og aprikos. Legg nøtter, gresskarkjerner, havregryn og aprikos i bløt i vann i minst 1 time. Dette gjøres for å få en saftigere bakst.
  • Bland mel, tørrgjær og salt i en bakstbolle. Hold gjerne igjen litt av hvetemelet, og tilsett det heller mot slutten av eltingen ved behov.
  • Tilsett vann, honning, olje og oppbløtte nøtter/frø/frukt, og elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 15-20 minutter. Tilsett så grovhakkede tranebør og elt videre i 3-5 minutter. Årsaken til at jeg ikke har i tranebærene tidligere er at jeg vil unngå at disse moses for mye. Tilsett resten av melet ved behov.
  • Dekk til deigen og la den heve i cirka 1-2 timer, eller til dobbel størrelse.
  • Velt deigen over på et melet underlagt. Strekk den utover og brett den sammen et par ganger, til du kjenner deigen blir fastere i konsistensen. Rull deigen utover til en pølse og del den opp i 10-12 like store emner. Trill hvert deigemne utover til rundstykker og sett de over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Legg et klede over rundstykkene og la de etterheve i cirka 30-45 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pensle rundstykkene med sammenvispet egg rett før du setter de i ovnen. Dette kan fint sløyfes og gjøres bare for at de skal se litt penere ut. La de steke midt i ovnen i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne og fine. Rundstykkene avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei ! Fristende oppskrift ! Kan jeg bruke mindre gjær og langheve deigen ? Evt.hvor mye gjær og hvor mange timer ? Takk 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei! Takk 🙂 Kommer an på hvor lenge du ønsker å heve deigen. Beregn 1/2 ts tørrgjær om deigen skla heve i 9-12 timer i romtemperatur. Da lager du disse også som eltefrie, dvs du slipper å elte:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*