• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
28. april 2019

Grove müslirundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grove müslirundstykker

Jeg er kjempeglad i müslirundstykker, og det er ikke uvanlig at jeg går innom Kaffebrenneriet eller Baker Hansen for å kjøpe disse dersom jeg er sulten når jeg går forbi. Jeg føler ofte de er litt sunnere enn en del av det andre de selger, men mulig det bare er en unnskyldning for meg selv.

Nå har jeg laget min egen variant av grove müslirundstykker. De er ekstra grove i følge grovhetsskalaen og all sødmen kommer fra tranebær og aprikos. De inneholder også  noe nøtter, som både gir en god smak og tilfører sunt fett. Min favoritt er å servere müslirundstykkene med noen skiver brunost.

Stekte müslirundstykker

Et utvalg andre grove rundstykkeoppskrifter fra bloggen:

  • Grove rundstykker med gresskarkjerner
  • Enkle, ekstra grove rundstykker
  • Eltefrie speltrundstykker

Håper denne oppskriften på grove müslirundstykker faller i smak!

Grove müslirundstykker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 28. april 2019
  • 10-12 stk
  • 2 time(r) 45 min
  • Skriv ut
Hjembakte müslirundstykker
Ingredienser
  • Legges i bløt
  • 75 gram havregryn
  • 100 gram hasselnøtter
  • 50 gram tørket aprikos
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 2 dl vann
  • Deig
  • 150 gram siktet hvetemel
  • 100 gram sammalt rugmel
  • 250 gram fullkornshvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ss nøytral olje
  • 1/2 ss honning
  • 3 dl vann
  • 25 gram tranebær
Slik gjør du det
Steg 1
Grovhakk nøttene og aprikos. Legg nøtter, gresskarkjerner, havregryn og aprikos i bløt i vann i minst 1 time. Dette gjøres for å få en saftigere bakst.
Steg 2
Bland mel, tørrgjær og salt i en bakstbolle. Hold gjerne igjen litt av hvetemelet, og tilsett det heller mot slutten av eltingen ved behov.
Steg 3
Tilsett vann, honning, olje og oppbløtte nøtter/frø/frukt, og elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 15-20 minutter. Tilsett så grovhakkede tranebør og elt videre i 3-5 minutter. Årsaken til at jeg ikke har i tranebærene tidligere er at jeg vil unngå at disse moses for mye. Tilsett resten av melet ved behov.
Steg 4
Dekk til deigen og la den heve i cirka 1-2 timer, eller til dobbel størrelse.
Steg 5
Velt deigen over på et melet underlagt. Strekk den utover og brett den sammen et par ganger, til du kjenner deigen blir fastere i konsistensen. Rull deigen utover til en pølse og del den opp i 10-12 like store emner. Trill hvert deigemne utover til rundstykker og sett de over på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Legg et klede over rundstykkene og la de etterheve i cirka 30-45 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 7
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg rett før du setter de i ovnen. Dette kan fint sløyfes og gjøres bare for at de skal se litt penere ut. La de steke midt i ovnen i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne og fine. Rundstykkene avkjøles på rist.

Stikkord

  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fiskekaker med gulrotstuing
Ostekake med gelélokk av bringebær

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021
0 kommentarer

Boller med sjokoladekrem

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
2 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
30delinger