Grove og eltefrie speltrundstykker

Lages på: 10 timer Nivå: Enkel
Grove speltrundstykker

Det begynner å bli mange måneder siden sist jeg la ut en oppskrift på eltefri bakst. Ikke det at jeg ikke har bakt mye i det siste, men det har ganske enkelt blitt mye tradisjonell brødbakst. Det var derfor på høy tide å legge ut en ny oppskrift på eltefrie rundstykker, og i dag har turen kommet til disse grove og eltefrie speltrundstykkene.

I motsetning til tradisjonell gjærbakst så krever ikke disse rundstykkene elting. Du må riktignok planlegge litt siden deigen trenger 9-12 timers heving, men alt i alt så er dette utrolig enkel bakst å lage. Sett av noen minutter i kveld, og du kan starte morgendagen med grove og nystekte rundstykker av speltmel.

Ser de ikke gode ut?

Grove speltrundstykker med gresskarfrø
Grove speltrundstykker med gresskarfrø

Frister det med flere oppskrifter på eltefrie rundstykker? Sjekk ut disse:

Mat du blir glad av - banner

Grove og eltefrie speltrundstykker

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Antall

10

rundstykker
Tilberedning + heving

10

timer 
Steketid

14

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 375 gram sammalt speltmel

  • 200 gram siktet speltmel

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts tørrgjær

  • 1 neve gresskarkjerner

  • 1 dl appelsinjuice

  • 3,5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Sett deigen. Ha mel, salt, tørrgjær og gresskarkjerner i en bolle. Spe på med kaldt vann og appelsinjuice og rør deigen kjapt sammen med en sleiv eller en skje.
  • Legg et lokk eller plastfolie over bollen og la den stå og heve 9-12 timer på kjøkkenbenken.
  • Utbaking. Hvelv deigen over på et god melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel. Strø på litt mer mel og brett hjørnene av deigen inn mot midten. Gjenta prosessen et par ganger – strø på mel, dra deigen utover og brett den så inn mot midten.
  • Form deigen til en avlang pølse og del den opp i 8-10 like store emner. Ha godt med mel på fingrene og ta deg gjerne tiden til å forme de til fine rundstykker, eller bare sett de direkte på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Legg et klede over rundstykkene og la de heve i 20-40 minutter. Sett ovnen på 250 grader vanlig over- og undervarme. Hvis du vil gjøre deg ekstra flid så kan du skjære et lite snitt i rundstykkene før du setter de i ovnen, og pensler de med vann og strør over litt gresskarkjerner.
  • Steking. Senk temperaturen til 220 grader idet du setter stekebrettet inn i ovnen. La rundstykkene steke i cirka 12-15 minutter, til de er gjennomstekte og begynner å bli lett gyldne.
  • Avkjøl rundstykkene på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*