Slik lager du litt sunnere hveteboller

  1. Romtemperert smør og mel smuldres med fingrene, til du er kvitt alle klumpene. Bland inn sukker, tørrgjær, kardemomme og salt.
  2. Tilsett fingervarm melk (ca 38 grader) og elt deigen enten med kjøkkenmaskin eller for hånd, til du har en smidig men klissete deig. Elt minst 10 minutter med maskin og enda lengre om du gjør det for hånd.
  3. Det er bedre med en deig som er for klissete enn en som er for tørr. Blir den for tørr hever den dårlig og  du risikerer kompakte litt tørre hveteboller.
  4. Hev deigen til dobbel større, dvs ca 45-60 minutter, under et klede.
  5. Velt deigen over på et melet underlag, dersom deigen fortsatt er litt for klissete kan du jobbe inn litt mel på dette tidspunktet. Rull deigen ut til en lang pølse, og del den i ca 14-16 like store emner. Trill hvert emne ut til en liten bolle, som du plasserer på et bakepapirkledd stekebrett. Ha et klede over stekebrettet, og la bollene etterheve i ca 30-45 minutter.
  6. Stek bollene midt i ovnen i ca 10-12  minutter på 225 grader, til de får en jevn fin brunfarge.
  7. Avkjøl bollene på rist.

Håper disse grove hvetebollene smaker!

Til forskjell fra mammas oppskrift har jeg brukt grovere mel, men ellers er det  ikke store forskjellene.

Bruk kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.