Grove pannekaker serveres på samme måte som  du ville gjort med fine pannekaker. De kan spise både varme og kalde, og greier du ikke spise opp alt til middag så har du jo et sunt og godt alternativ til brød til frokost eller lunsj. For å holde pannekakene varme mens du steker er det lurt å legge de i en stabel, eller legge de i en ildfastform med lokk som du har i stekeovnen på lav varme (80-100 grader).

Steketips! Dersom du har en god panne med slippbelegg så slipper du å bruke noe særlig smør, eller ha smør i pannen mellom hver pannekake.

Selv har jeg vokst opp med sukker og bacon, og blåbær og bacon til pannekaker, men har også fått med meg at det er mange som synes at denne søte og salte kombinasjonen er svært merkelig. Og bare for å toppe dette så vil jeg foreslå å erstatte den tradisjonelle ertesuppa med denne søte havregrynssuppen som tilbehør.

Tips! Dersom du ikke har fibra fullkornshvetemel hjemme kan du fint benytte en kombinasjon av sammalt hvetemel og siktet hvetemel. Jeg vil anbefale å bruke sammalt hvetemel som er finmalt, og kanskje en 60/40 fordeling av grovt og siktet mel. Erfaringen min med fibra er at det er så finmalt at jeg ikke behøver å blande det med hvetemel for å få de grove pannekakene til å henge sammen.

Det finnes flere andre oppskrifter på pannekaker på bloggen. Jeg har blant annet publisert en oppskrift  på kjempegode frokostpannekaker, glutenfrie pannekaker og ovnspannekake med spekeskinke.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften på grove pannekaker 🙂

Følg meg på sosiale medier