
Pannekaker er populære hos både store og små, og i dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut en oppskrift på grove pannekaker – et litt sunnere og mer mettende alternativ enn de som er fine og bare inneholder siktet hvetemel.
I denne oppskriften har jeg brukt fibramel, som er ekstra finmalt fullkornshvetemel og 100% grovt. Om du ikke får tak i fullkornshvetemel kan du for blande vanlig sammalt hvetemel (finmalt) og siktet hvetemel.
- Se også oppskrift på halvgrove pannekaker med havre.
Grove pannekaker serveres på samme måte som du ville gjort med fine pannekaker. De kan spise både varme og kalde, og greier du ikke spise opp alt til middag så har du jo et sunt og godt alternativ til brød til frokost eller lunsj. For å holde pannekakene varme mens du steker er det lurt å legge de i en stabel, eller legge de i en ildfastform med lokk som du har i stekeovnen på lav varme (80-100 grader).
Steketips! Dersom du har en god panne med slippbelegg så slipper du å bruke noe særlig smør, eller ha smør i pannen mellom hver pannekake.
På bloggen har jeg også flere andre oppskrifter på pannekaker på bloggen. Jeg har blant annet publisert en oppskrift på kjempegode frokostpannekaker, glutenfrie pannekaker og ovnspannekake med spekeskinke.
Selv har jeg vokst opp med sukker og bacon, og blåbær og bacon til pannekaker, men har også fått med meg at det er mange som synes at denne søte og salte kombinasjonen er svært merkelig. Og bare for å toppe dette så vil jeg foreslå å erstatte den tradisjonelle ertesuppa med denne søte havregrynssuppen som tilbehør.