Grove pannekaker

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Grove pannekaker

Pannekaker er populære hos både store og små, og i dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut en oppskrift på grove pannekaker – et litt sunnere og mer mettende alternativ enn de som er fine og bare inneholder siktet hvetemel.

I denne oppskriften har jeg brukt fibramel, som er ekstra finmalt fullkornshvetemel og 100% grovt. Om du ikke får tak i fullkornshvetemel kan du for blande vanlig sammalt hvetemel (finmalt) og siktet hvetemel.

Grove pannekaker serveres på samme måte som  du ville gjort med fine pannekaker. De kan spise både varme og kalde, og greier du ikke spise opp alt til middag så har du jo et sunt og godt alternativ til brød til frokost eller lunsj. For å holde pannekakene varme mens du steker er det lurt å legge de i en stabel, eller legge de i en ildfastform med lokk som du har i stekeovnen på lav varme (80-100 grader).

Steketips! Dersom du har en god panne med slippbelegg så slipper du å bruke noe særlig smør, eller ha smør i pannen mellom hver pannekake.

På bloggen har jeg også flere andre oppskrifter på pannekaker på bloggen. Jeg har blant annet publisert en oppskrift  på kjempegode frokostpannekaker, glutenfrie pannekaker og ovnspannekake med spekeskinke.

Selv har jeg vokst opp med sukker og bacon, og blåbær og bacon til pannekaker, men har også fått med meg at det er mange som synes at denne søte og salte kombinasjonen er svært merkelig. Og bare for å toppe dette så vil jeg foreslå å erstatte den tradisjonelle ertesuppa med denne søte havregrynssuppen som tilbehør.

Grove pannekaker

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

8

pannekaker
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 5 stk egg

  • 4 dl fullkornshvetemel

  • 1/2 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 5 dl melk

Fremgangsmåte

  • Jeg pleier bestandig å starte med å knekke eggene i en bolle.
  • Deretter visper jeg inn ca 1 dl av melken, før jeg blander inn mel, bakepulver og salt. Ved å gjøre dette vil jeg få en røre som er veldig tykk og det er da mye lettere å vispe den klumpefri enn om jeg hadde hatt all melken i med en gang.
  • Rør inn resten av melken, og la pannekakerøren stå og svelle i minst 15 minutter før du går i gang med stekingen.
  • Stek pannekakene på middels til høy varme i bittelitt smør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*