
Polarbrød er utrolig praktisk, enten det er i matpakken, på tur, til frokost eller kvelds. Men som med veldig mye annet så kan det ikke sammenlignes med de du lager selv, og du har full kontroll på hva de inneholder. Jeg synes de ferdigkjøpte fort kan bli litt for søte etter min smak, særlig hvis man skal spise de med pålegg på. I tillegg så er det ikke sjelden at det er en og annen pakke med mugg i. Hjemmelagede polarbrød er derimot fantastisk gode, og utrolig lettvint å ha liggende! Da kan du selv bestemme hvor søte du vil ha de, og i tillegg smaker de jo bedre. Denne oppskriften gir i følge grovhetsskalaen til Opplysningskontoret for brød og korn ekstra grove polarbrød, som er en ekstra bonus.
Ofte lager jeg en stor porsjon med polarbrød og hiver alle i fryseren så snart de er avkjølte. Til frokost eller kvelds tar jeg bare opp det antallet jeg har tenkt på spise og gir de et lite minutt i brødristeren. Da blir de knasende sprø på utsiden samtidig som at de er myke inni. Smaker rett og slett som nystekte. Skal du ha med niste til skole eller jobb kan du jo ta de med frosne i matpakken, og innen lunsj er de både tinte og føles som ferske. Ved å fryse de ned unngår du også å kaste gamle skalker med brødmat.
Om ikke polarbrød er en innertier for deg, og heller sverger til annen gjærbakst, så kan jeg blant annet friste med dette grove brødet med linfrø og gresskarkjerner. En favoritt hos mange lesere. Eller så kan du jo sjekket du denne oppskriften på grove rundstykker. Du kan også finne en rekke andre gjærbakst-oppskrifter her på bloggen.
Grove polarbrød passer både til frokost, lunsj og kvelds. Prikker du de ikke før du steker de kan du også bruke de som pitabrød, som du fyller med alt mulig digg.
Lykke til!

Næringsinnhold i disse?
Jeg er usikker på kaloriene, men men de er karakterisert som ekstra grove i følge grovhetskalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn 🙂
https://brodogkorn.no/grovhets-kalkulator/
Takk for super oppskrift på polarbrød! Jeg mixet litt selv mht meltyper. Men de smakte nydelig og var enkle å lage 🙂
Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemelding 🙂
Ungene elsker disse!
Men jeg lager ikke en porsjon av gangen.. Går det an å steke på varmluft? Og hvor mange grader?
Takk for tilbakemelding. Det er bestandig ekstra stas når jeg får høre at oppskriftene mine også faller i smak hos den yngre garde 🙂
Jeg har ikke forsøkt å steke på varmluft, men vil tro det går fint. Kan være de blir litt tørrere, men det er jo bare å prøve. Dersom du steker med varmluft er en gylden regel å gå ned 20 grader (dvs 190 grader i denne oppskriften).
Lykke til, og fortell meg gjerne hvordan det gikk!
Rolf-Anders
Varmluft og 190 grader funket fint her! 😀
Greit å følge med på steketiden da 😊👍
Veldig god smak!! Mulig mine polarbrød var tykkere, det tok mer enn 10 min før de ble ferdige. Veldig presis beskrivelse av deigen. Klissete i begynnelsen men det går over jo lengre man elter. Anbefales!!
Kan de stekes på takke?
Heisann, det har jeg ikke forsøkt selv, så det må du nesten bare teste 🙂
Vet du hvordan man kan steke disse med gass stekeovn?
Beklager, har ingen erfaring med gassovn så det blir rene spekulasjoner fra min side 🙂