Det er ikke så ofte jeg spiser pølse i brød, men været var veldig fint i helga og jeg kan ikke huske sist jeg åt det sist. Når jeg først skal spise pølse i brød så kjøper jeg gjerne noen gode og kjøttfulle pølser med mye smak, i tillegg så baker jeg så klart egne pølsebrød. Denne gangen slo jeg virkelig på storttrommen og disket med både mangosalsa og syltet rødløk som herlig grilltilbehør. Hjemmelagede pølsebrød både smaker bedre, metter og har en normal holdbarhet. Jeg blir bestandig skeptisk når de samme pølsebrød-pakkene kan ligge i månedsvis uten å mugge i butikken.
Jeg er ikke så glad i helt fine pølsebrød, og laget derfor en grov variant med fullkornshvetemel. Personlig liker jeg å bruke fibra, som er ekstra finmalt og derfor ikke føles så grov i teksturen. Dette gir både luftig og saftig bakst etter min erfaring. Dersom du ikke tåler melk kan du fint erstatte andelen melk med vann.
Pølsebrødene egner seg også godt for nedfrysing, så doble gjerne oppskriften når du først er i gang. Tines kjapt på kjøkkenbenken og smaker som nybakt om du hiver de noen minutter i ovnen rett før servering (170 grader).

Håper disse grove pølsebrødene faller i smak ved årets grillsesong!