Grove pølsebrød

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel

Grove pølsebrød

Det er ikke så ofte jeg spiser pølse i brød, men været var veldig fint i helga og jeg kan ikke huske sist jeg åt det sist. Når jeg først skal spise pølse i brød så kjøper jeg gjerne noen gode  og kjøttfulle pølser med mye smak, i tillegg så baker jeg så klart egne pølsebrød. Denne gangen slo jeg virkelig på storttrommen og disket med både mangosalsa og syltet rødløk som herlig grilltilbehør. Hjemmelagede pølsebrød både smaker bedre, metter og har en normal holdbarhet. Jeg blir bestandig skeptisk når de samme pølsebrød-pakkene kan ligge i månedsvis uten å mugge i butikken.

Jeg er ikke så glad i helt fine pølsebrød, og laget derfor en grov variant med fullkornshvetemel. Personlig liker jeg å bruke fibra, som er ekstra finmalt og derfor ikke føles så grov i teksturen. Dette gir både luftig og saftig bakst etter min erfaring. Dersom du ikke tåler melk kan du fint erstatte andelen melk med vann.

Pølsebrødene egner seg også godt for nedfrysing, så doble gjerne oppskriften når du først er i gang. Tines kjapt på kjøkkenbenken og smaker som nybakt om du hiver de noen minutter i ovnen rett før servering (170 grader).

Grove pølsebrød
Grove pølsebrød

Håper disse grove pølsebrødene faller i smak ved årets grillsesong!

Grove og hjemmelagede pølsebrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Antall

10

stk
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

12

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 fullkornshvetemel

  • 200 gram 200 hvetemel

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 3 dl 3 melk

  • 1/2 ss 1/2 honning

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 stk 1 egg

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Hold gjerne igjen cirka 50 gram av melet til å justere etter hvert.
  • Tilsett kald melk, olje og honning. Visp sammen et egg i en bolle. Hold av en liten spiseskje av egget til pensling, og ha resten av egget sammen med resten.
  • Eltes i 10-12 minutter i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, til deigen er glatt og smidig. Deigen skal være litt løs til å begynne med, så vent med å tilsette mer mel til du har fått eltet deigen i 6-7 minutter. Deigen skal fortsatt være klissete idet du setter den til heving.
  • Dekk til bollen med et klede og la den heve i 1,5 – 2 timer, til den har hevet til dobbel størrelse.
  • Ha deigen over på et godt melet underlag. Elt den sammen et par ganger og spe på med eventuelt mer mel ved behov. Trill den utover til en avlang pølse, og del den opp i 8-10 like store emner.
  • Trill vært deigemne utover til avlange pølsebrød, og sett de på et bakepapirkledd stekebrett. Dekkes til med et klede og etterheves i cirka 20-30 minutter, til dobbel størrelse. Forvarm ovnen til 210 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pensle pølsebrødene med restene av egget rett før steking og strø over sesamfrø. Stekes midt i ovnen i cirka 12 minutter. Steketiden vil variere så sjekk de underveis. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*