
Det var ikke helt åpenbart at jeg skulle legge ut denne oppskriften på grove rundstykker med havrekli i dag. Faktisk så hadde jeg i utgangspunktet planlagt å legge ut en helt annen oppskrift denne lørdagen. Men da jeg våknet og så det grå været ute, så tenkte jeg at det jeg aller mest har lyst til på en slik gråværsdag er jo å bake. Fylle opp fryseren med grove rundstykker, som jeg kan fryse ned til anledninger senere i høst. Så da måtte det jo bli slik.
Rundstykkene jeg deler i dag er grove. Ikke de aller grovest, men 63% om jeg følger grovhetskalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn. Vil du ha de litt grovere så erstatter du litt av det siktede hvetemelet med mer fullkornsmel eller sammalt hvete. Men husk at konsistensen og smak vil da endre seg noe.

I oppskriften vil du se at jeg penslet rundstykkene med egg, og strødde over litt frø. Jeg brukte en blanding av sesamfrø, valmuefrø og bittelitt flaksalt. Dette steget er slett ikke nødvendig for et godt resultat, men se hvor gode de ble seende ut! Og vi spiser jo også med øynene!
I bakehjørnet i dag? Her er litt mer inspirasjon:
Hei, nå ble jeg inspirert til å bake på en regnvåt søndag i Bergen med det jeg hadde i huset. Takk for det. Hadde i havregryn i stedet for kli, en rest yoghurt som trengte å brukes, honning i stedet for sirup og bare 4 g fersk gjær, så da blir det langhev, som jeg liker. Men det blir ferske rundstykker til kvelds og frokost.
Nam! Slumperundstykker er ofte de beste 🙂