
Det er ikke så ofte at jeg lager tradisjonelle rundstykker, da det ofte går i grovbrød eller eltefrie rundstykker. Men nå i disse hjemmekontor-tider så synes jeg det er fint å variere litt. Så da brødboksen var tom tidligere denne uken, bestemte jeg meg for å lage noen enkle grove rundstykker.
Det er ikke så mange ukene siden jeg delte en oppskrift på luftige rundstykker her på bloggen. Men denne gangen ønsket jeg å lage de enklest mulig, og har verken brukt hele frø eller korn, eller brukte så mange ulike typer mel. I tillegg har jeg brukt mindre smør/olje enn i forrige oppskrift, og gjort de enda grovere. Perfekt til hverdagsmaten! Om du er glad i rundstykker med frø og korn så kan jeg derimot anbefale disse grove rundstykkene med gresskarkjerner.
Disse rundstykkene egner seg også svært godt til å fryse ned. Tin de i romtemperatur eller gi 5-8 minutter i stekeovnen ved 150 grader varmluft. Da får de en sprø skorpe, og smaker som nybakt igjen.

Ser de ikke gode ut? Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften på grove rundstykker!
Seigeste oppskriften jeg noen gang har testet.. Uansett hvor mye mel jeg brukte, var det like seigt og grusomt. Å vente i halvannen time på noe som ikke ville heves føles bortkasta. Denne anbefales kun om du ønsker deg en dårlig dag!
Heisann,
Dette var utrolig leit å lese. Jeg vet ikke helt hva som kan ha skjedd, oppskriften har jo jevnt over fått gode tilbakemeldinger. Men må teste ut oppskriften selv i nær fremtid. Håper du lykkes mer med andre oppskrifter fra bloggen.
Jeg har i helgen testet oppskriften på nytt, til punkt og prikke, men jeg greier ikke gjenskape problemene du erfarte. Det er vanskelig å si hva som skjedde da du laget rundstykkene, men har bruk anledningen til å presisere oppskriften ytterligere.