
Det er ikke så ofte at jeg lager tradisjonelle rundstykker, da det ofte går i grovbrød eller eltefrie rundstykker. Men nå i disse hjemmekontor-tider så synes jeg det er fint å variere litt. Så da brødboksen var tom tidligere denne uken, bestemte jeg meg for å lage noen enkle grove rundstykker.
Det er ikke så mange ukene siden jeg delte en oppskrift på luftige rundstykker her på bloggen. Men denne gangen ønsket jeg å lage de enklest mulig, og har verken brukt hele frø eller korn, eller brukte så mange ulike typer mel. I tillegg har jeg brukt mindre smør/olje enn i forrige oppskrift, og gjort de enda grovere. Perfekt til hverdagsmaten! Om du er glad i rundstykker med frø og korn så kan jeg derimot anbefale disse grove rundstykkene med gresskarkjerner.
Disse rundstykkene egner seg også svært godt til å fryse ned. Tin de i romtemperatur eller gi 5-8 minutter i stekeovnen ved 150 grader varmluft. Da får de en sprø skorpe, og smaker som nybakt igjen.

Ser de ikke gode ut? Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften på grove rundstykker!

Seigeste oppskriften jeg noen gang har testet.. Uansett hvor mye mel jeg brukte, var det like seigt og grusomt. Å vente i halvannen time på noe som ikke ville heves føles bortkasta. Denne anbefales kun om du ønsker deg en dårlig dag!
Heisann,
Dette var utrolig leit å lese. Jeg vet ikke helt hva som kan ha skjedd, oppskriften har jo jevnt over fått gode tilbakemeldinger. Men må teste ut oppskriften selv i nær fremtid. Håper du lykkes mer med andre oppskrifter fra bloggen.
Jeg har i helgen testet oppskriften på nytt, til punkt og prikke, men jeg greier ikke gjenskape problemene du erfarte. Det er vanskelig å si hva som skjedde da du laget rundstykkene, men har bruk anledningen til å presisere oppskriften ytterligere.
Har ikke gjort ferdig stekingen, men deigen er nå satt til heving og etter mitt skjønn virker den helt grei. Er ikke mer seig enn slike deigen skal være. Sender en ny tilbakemelding når jeg har stekt ferdig 🙂
Rundstykkene ble flotte, og gode, kommer til å bruke den mer kan absolutt anbefales….
Så hyggelig, takk for tilbakemelding 😀
Takk for oppskriften! Bakte disse i dag. Helt perfekt resultat. Disse kommer jeg garantert til å bake igjen.
Så bra, de er også en gjenganger hos oss 🙂
Bakte rundstykkene i går, men synes de ble litt tunge. Hva er forskjell på de to grove meltypene? Hvilken er grovest? Blandet de, hadde ikke nok av en type. Vil ha de så fine som mulig
Det var leit. Grovbakst blir ofte litt tyngre enn helt fin bakst. Begge de grove meltypene er 100% grove, men hvis du eksempelvis bruker Fibra fullkornsmel så er det ekstra finmalt. Da er det lettere å få et litt luftigere resultat enn melsorter som er mer grovmalte.