Slik lager du grove speltscones

  1. Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  2. Ha mel, salt, natron og bakepulver i en bolle.
  3. Tilsett kulturmelk, én skje med honning og et klunk med olje, og elt den kjapt sammen. Ikke arbeid med deigen for lenge, men akkurat passe til du har en litt klissete og formbar deig. Tilsett eventuelt mer mel ved behov.
  4. Del deigen i to og ha den på et melet underlag. Form deigemnene til to runde baller som du klemmer flate (ca 2-3 cm tykke).
  5. Legg emnene over på et bakepapirkledd stekebrett og skjær hver av kakene i 4 biter. De skal fortsatt ligge  helt inntil hverandre.
  6. Stek de grove sconsene i cirka 15 minutter, midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Håper det smaker!

Grove speltscones med rørt rips
Grove speltscones med rørt rips

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.