Grove scones av speltmel

Grove speltscones

Scones er utrolig enkelt å lage og kan varieres i det uendelig. Man kan enten lage de søte, søtet av sjokolade , frukt, bær eller nøtter, til kaffen, eller man kan lage en grov eller fin variant som passer fint som et alternativ til brød. Siden man ikke bruker gjær når man lager scones så slipper man også å tenke på å heve deigen, og man kan ha ferdigstekte scones på 20-35 minutter.

Denne gangen har jeg laget grove scones av speltmel. Oppskriften gir åtte passe store scones, og ble spist med hjemmelaget rørt rips som jeg hadde med meg fra Nord-Norge etter årets juleferie.

Grove speltscones med rørt rips
Grove speltscones med rørt rips

På bloggen finnes det allerede flere andre gode oppskrifter på scones, noen søte som passer til kaffen og andre som passer bedre til frokost. Du finner de her.

Grove scones av speltmel

Grove speltscones

Ingredienser

  • 3,5 dl sammalt speltmel
  • 1,5 dl siktet speltmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1 ss honning
  • 1 ss nøytral olje

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Ha mel, salt, natron og bakepulver i en bolle.
Steg 3
Tilsett kulturmelk, én skje med honning og et klunk med olje, og elt den kjapt sammen. Ikke arbeid med deigen for lenge, men akkurat passe til du har en litt klissete og formbar deig. Tilsett eventuelt mer mel ved behov.
Steg 4
Del deigen i to og ha den på et melet underlag. Form deigemnene til to runde baller som du klemmer flate (ca 2-3 cm tykke).
Steg 5
Legg emnene over på et bakepapirkledd stekebrett og skjær hver av kakene i 4 biter. De skal fortsatt ligge helt inntil hverandre.
Steg 6
Stek de grove sconsene i cirka 15 minutter, midt i ovnen. Avkjøles på rist.