Halvgrove scones med appelsin og tranebær

Grove scones med appelsin og tranebær

Scones er fantastisk godt og kan varieres nesten i det uendelige. Man kan lage grove scones som et alternativ til den vanlige brødmaten, eller man lage søte eller halvsøte scones som er nydelig til en kopp kaffe. Ha gjerne noen nøtter i, litt aprikos eller tranebær, kanskje noen biter sjokolade eller frukt.

Her i dette innlegget har jeg laget halvgrove scones med smak av appelsin og tranebær. Sconesene er litt søte, og passer perfekt til en kopp kaffe en lørdag eller søndags formiddag. Er du på jakt etter søte sukkerfrie scones så har jeg tidligere publisert denne oppskriften på grove scones med epler og nøtter. Er du på jakt etter et alternativ til den vanlige brødmaten så har jeg også tidligere publisert en oppskrift på enkle grove scones.

Grove scones med appelsin og tranebær

Håper sconesene faller i smak!

Scones med appelsin og tranebær

Grove scones med appelsin og tranebær

Ingredienser

  • 250 gram sammalt hvete finmalt
  • 250 gram hvetemel
  • 30 gram bakepulver
  • 60 gram sukker
  • 70 gram smør
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 50 gram tranebær
  • 1 appelsin (skallet)

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha mel, sukker og bakepulver i en bolle. Smuldre inn romtemperert smør. Fortsett å jobbe med melet til du er kvitt alle smørklumpeen.
Steg 2
Rør ut to egg i melken, og kna det inn i melet. Ikke jobb for lenge med deigen.
Steg 3
Tilsett tranebær og skallet av en appelsin.
Steg 4
Kjevle ut deigen til en rektangulær firkant (ca 3-4 cm tykk), og del den i 8 like store biter.
Steg 5
Stekes på 200 grader i ca 20 minutter, til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.