• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
15. april 2017

Halvgrove scones med appelsin og tranebær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grove scones med appelsin og tranebær

Scones er fantastisk godt og kan varieres nesten i det uendelige. Man kan lage grove scones som et alternativ til den vanlige brødmaten, eller man lage søte eller halvsøte scones som er nydelig til en kopp kaffe. Ha gjerne noen nøtter i, litt aprikos eller tranebær, kanskje noen biter sjokolade eller frukt.

Her i dette innlegget har jeg laget halvgrove scones med smak av appelsin og tranebær. Sconesene er litt søte, og passer perfekt til en kopp kaffe en lørdag eller søndags formiddag. Er du på jakt etter søte sukkerfrie scones så har jeg tidligere publisert denne oppskriften på grove scones med epler og nøtter. Er du på jakt etter et alternativ til den vanlige brødmaten så har jeg også tidligere publisert en oppskrift på enkle grove scones.

Grove scones med appelsin og tranebær

Håper sconesene faller i smak!

Scones med appelsin og tranebær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 15. april 2017
  • 8 stk
  • 30 min
  • Skriv ut
Grove scones med appelsin og tranebær
Ingredienser
  • 250 gram sammalt hvete finmalt
  • 250 gram hvetemel
  • 30 gram bakepulver
  • 60 gram sukker
  • 70 gram smør
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 50 gram tranebær
  • 1 appelsin (skallet)
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel, sukker og bakepulver i en bolle. Smuldre inn romtemperert smør. Fortsett å jobbe med melet til du er kvitt alle smørklumpeen.
Steg 2
Rør ut to egg i melken, og kna det inn i melet. Ikke jobb for lenge med deigen.
Steg 3
Tilsett tranebær og skallet av en appelsin.
Steg 4
Kjevle ut deigen til en rektangulær firkant (ca 3-4 cm tykk), og del den i 8 like store biter.
Steg 5
Stekes på 200 grader i ca 20 minutter, til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.

 

Stikkord

  • Scones

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza med pepperoni og spanske kjøttboller
Middager som kan nytes med ekstra god samvittighet

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021

Boller med sjokoladekrem

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021

Suksessterte i liten langpanne

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales