Slik lager du grove scones med eple, nøtter og tranebær:

  1. Bland sammen mel, bakepulver, salt, natron, sukker/sukrin og vaniljesukker i en bolle. Om du velger sukrin eller sukker er opp til deg, men selv brukte jeg sukrin+.
  2. Kna inn biter av smør. Fortsett å kna til at smøret er godt blandet med melet.
  3. Bland inn hakkede nøtter, bær og eple oppskåret i små terninger. Jeg valgte å bruke en blanding av valnøtter og mandler.
  4. Tilsett skummet kulturmelk, og bruk hendene til å jobbe det raskt sammen til en deig. Deigen skal være klissete, og her er det viktig at deigen ikke jobbes for mye med.
  5. Del sconesdeigen i to emner/biter som du trykker til ca 3 cm tykke runde leiver på et bakepapir. Siden deigen er klissete kan det være litt utfordrende, men bruk eventuelt en skje til å hjelpe deg.
  6. Bruk en kniv til å dele hvert emne i 4 biter. Ha gjerne litt mel på kniven for å unngå at deigen klistrer seg fast. Du skal totalt sitte igjen med 8 biter, altså 4 biter per emne.
  7. Stekes på 220  grader i ca 15 minutter, midt i ovnen.
  8. Avkjøles på rist.

Håper det smaker!

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

 

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂