Grove scones med eple, nøtter og tranebær

Grove scones med eple, nøtter og tranebær

Av og til når jeg baker eller lager mat så blir jeg så fornøyd med resultatet at jeg ønsker å dele opplevelsen med både venner og kollegaer, og det var akkurat så fornøyd jeg ble da jeg laget grove scones med eple, nøtter og tranebær. Jeg har jo så klart bloggen min som jeg bruker til å deler de gode matopplevelsene med leserne, men det er noe spesielt med å fysisk dele mat-øyeblikk med andre.

Dette er en oppskrift på luftige og utrolig gode grove scones med eple, nøtter og tranebær. Oppskriften gir totalt 8 scones, men jeg kan love deg at de fikk bein å gå på!

Scones med eple, nøtter og tranebær

Grove scones med eple, nøtter og tranebær

Ingredienser

  • 3,5 dl fullkornshvetemel
  • 1,5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl skummet kulturmelk
  • 1 dl sukker eller sukrin+
  • 60 gram smør
  • 1 eple
  • 50 gram nøtter
  • 25 gram tranebær og aprikos

Fremgangsmåte

Steg 1
Bland sammen mel, bakepulver, salt, natron, sukker/sukrin og vaniljesukker i en bolle. Om du velger sukrin eller sukker er opp til deg, men selv brukte jeg sukrin+.
Steg 2
Kna inn biter av smør. Fortsett å kna til at smøret er godt blandet med melet.
Steg 3
Bland inn hakkede nøtter, bær og eple oppskåret i små terninger. Jeg valgte å bruke en blanding av valnøtter og mandler.
Steg 4
Tilsett skummet kulturmelk, og bruk hendene til å jobbe det raskt sammen til en deig. Deigen skal være klissete, og her er det viktig at deigen ikke jobbes for mye med.
Steg 5
Del sconesdeigen i to emner/biter som du trykker til ca 3 cm tykke runde leiver på et bakepapir. Siden deigen er klissete kan det være litt utfordrende, men bruk eventuelt en skje til å hjelpe deg.
Steg 6
Bruk en kniv til å dele hvert emne i 4 biter. Ha gjerne litt mel på kniven for å unngå at deigen klistrer seg fast. Du skal totalt sitte igjen med 8 biter, altså 4 biter per emne.
Steg 7
Stekes på 220 grader i ca 15 minutter, midt i ovnen. Avkjøles på rist.