Grove scones med eple, nøtter, tranebær og aprikos

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Scones med tranebær og nøtter

Jeg har alltid vært veldig glad i brød til frokost, men i helgene synes jeg det fint å variere litt. Til frokost i går laget jeg et brett grove scones med eple, nøtter, tranebær og aprikos. Nydelig gode, og jeg spiser disse helst uten pålegg eller noe som helst oppå.

En av fordelene med å lage scones er at de i motsetning til brød ikke skal heve. Scones inneholder nemlig bakepulver istedenfor gjær, som sammen med kulturmelken gjør at disse hever i ovnen. Det betyr at disse kan være nystekte etter bare 45 minutter fra du startet på oppskriften.

Grunnen til at jeg endte opp med å lage scones denne helgen skyldtes at jeg ble kontaktet av en følger som var så glad i en annen oppskrift jeg hadde på grove scones med eple og nøtter. I utgangspunktet skulle jeg bare teste oppskriften og kanskje ta noen nye bilder, men synes egentlig at med alle justeringene jeg hadde gjort at det heller måtte bli en ny oppskrift. Ønsker du litt enklere scones, som du kan ha pålegg på, kan jeg anbefale denne oppskriften på grove scones.

Håper du ble inspirert!

Grove scones med eple, nøtter, tranebær og eple

5.0 fra 2 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Antall

9

scones
Tilberedning

30

minutter
Steketid

17

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3,5 dl finmalt sammalt hvetemel

  • 1,5 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 2 ts bakepulver

  • 0,75 dl sukker (se tips for å lage disse sukkerfrie)

  • 65 gram romtemperert smør

  • 50 gram valnøtter

  • 25 gram tørkede tranebær

  • 25 gram tørkede aprikos

  • 1 stk eple (gjerne norsk)

  • 2,5 dl skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha mel, salt, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Kna inn romtemperert smør, til det er finsmuldret i melet.
  • Hakk valnøttene, tranebærene og aprikosene. Fjern kjernehuset fra eplet og skjær det i terninger. Bland nøtter, bær og frukt i melblandingen.
  • Ha i skummet kulturmelk og bland det kjapt sammen med en sleiv eller hendene. Her er det viktig at du ikke jobber for lenge med deigen, slik at glutenet aktiveres. Disse sconesene skal nemlig være smuldrete i konsistensen og ikke seige.
  • Bruke to spiseskjeer til å sett sconesdeigen i 9 like store emner på et bakepapirkledd stekebrett.Grove scones klar for steking
  • Stek sconesene nest nederst i ovnen i cirka 17 minutter, til de får litt farge oppå. Avkjøles på rist.

Notater

  • Lag sconesene sukkerfrie ved å erstatte sukkeret med i underkant av 1/2 dl sukrin+

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Hva er forskjellen på siktet hvetemel og finmalt hvetemel?

    • Rolf-Anders Vollan

      Forskjellen er at siktet mel inneholder kun kjernen av kornet, mens hele kornet brukes i finmalt mel – både kjerne, kime og skall. Sammalt hvete er 100% grovt.

  2. Skal til å lage scones , mener du finmalt sammalt hvete? Blir ikke særlig grovt med kun hvetemel

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*