Grove scones – kjapp frokost når brødboksen er tom

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Scones med havre

Det er lenge siden jeg laget scones sist, alt for lenge siden. Du er kanskje mest vant til søte sconesene til kaffen, typen du kjøper på kafé? Dette er grove frokostscones, ikke så søte som andre scones, laget av grovere mel, og nytes med vanlig pålegg. Jeg må innrømme at de var ekstra gode med hjemmelaget rabarbrasyltetøy, som har vært den store påleggshiten hos oss nå i juni. Anbefaler deg å teste det ut om du ikke har gjort det allerede! Her finner du flere oppskrifter på scones.

Lurer du på hva forskjellen mellom scones og vanlige rundstykker er? Mens rundstykker blir laget med gjær, så er hevemiddelet i scones bakepulver. Dette gjør at du slipper å heve deigen, og kan få satt brettet med scones i ovnen på under halvtimen. Kjempesmart dersom man har gått tom for brød.

Håper sconesene faller i smak!

Grove scones med havregryn

0 fra 0 vurderinger
Type rett FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

stk
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl siktet hvetemel

  • 2 dl fullkornshvetemel

  • 1/2 dl havremel

  • 1 ts salt

  • 1 ss bakepulver

  • 1 dl yoghurt naturell

  • 1,5 dl melk

  • 4 ss olje

  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha mel, salt og bakepulver i en bolle. Har du ikke havremel så kan du male havregryn til mel ved hjelp av en matmølle eller foodprosessor.
  • Tilsett yoghurt, melk, olje og honning. Bruk en sleiv og bland det kjapt sammen. Elt så videre for hånd. Jeg elter deigen bare lett, til jeg har en formbar deig.
  • Legg deigen så over på et melet underlag, og kjevle eller trykk den utover til du har en avlang leiv. Den skal være forholdsvis lav, dvs 2-3 cm tykk. Forflytt deigen over på et bakepapirkledd stekebrett. Skjær deigen i to på langs med et pizzahjul, før den så deles i fire på tvers. Du skal med andre ord ha totalt 8 biter nå. Bitene skal fortsatt ligge helt inntil hverandre.
  • Stek havresconsene i cirka 15 minutter, midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei!
    Kan man erstatte honning med noe? (Ikke sukkerholdig 🙂 )

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei. Vil tro det går greit å bytte ut honning med eksempelvis sukrin gold for et sukkerfritt alternativ hvis du ønsker 🙂 Lykke til!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*