
Det er lenge siden jeg laget scones sist, alt for lenge siden. Du er kanskje mest vant til søte sconesene til kaffen, typen du kjøper på kafé? Dette er grove frokostscones, ikke så søte som andre scones, laget av grovere mel, og nytes med vanlig pålegg. Jeg må innrømme at de var ekstra gode med hjemmelaget rabarbrasyltetøy, som har vært den store påleggshiten hos oss nå i juni. Anbefaler deg å teste det ut om du ikke har gjort det allerede! Her finner du flere oppskrifter på scones.
Lurer du på hva forskjellen mellom scones og vanlige rundstykker er? Mens rundstykker blir laget med gjær, så er hevemiddelet i scones bakepulver. Dette gjør at du slipper å heve deigen, og kan få satt brettet med scones i ovnen på under halvtimen. Kjempesmart dersom man har gått tom for brød.
Håper sconesene faller i smak!
Hei!
Kan man erstatte honning med noe? (Ikke sukkerholdig 🙂 )
Hei. Vil tro det går greit å bytte ut honning med eksempelvis sukrin gold for et sukkerfritt alternativ hvis du ønsker 🙂 Lykke til!