• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. juni 2017

Grove scones med sjokoladebiter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grove scones med sjokoladebiter

Jeg tror scones er en av mine store svakheter. Går jeg innom en cafè en lørdag/søndag for å kjøpe en kaffe er det slett ikke sjelden at jeg tar med en scones på kjøpet. De må gjerne være grove med tranebær og rosiner, men også fine scones med sitron eller andre smaker går ned på høykant.

Denne gangen har jeg laget grove scones med sjokoladebiter. De er ikke så alt for søte, men veldig gode til kaffen. Hvis du vil lage de fine kan du bare erstatte fullkornshvetemelet med siktet hvetemel.

Grove scones med sjokoladebiter

Jeg har på bloggen både oppskrifter på søte scones, og scones som ikke er søte, som kan være et fint alternativ til brød. Du finner oppskriftene på denne siden.

Håper denne oppskriften på grove scones med sjokolade faller i smak!

Grove scones med sjokoladebiter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. juni 2017
  • 8 scones
  • 30 min
  • Skriv ut
Grove scones med sjokoladebiter
Ingredienser
  • 300 gram fullkornshvetemel
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 30 gram bakepulver
  • 65 gram sukker
  • 75 gram romtemperert smør
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 75 gram dronningsjokolade
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Ha mel, bakepulver og sukker i en bolle, og kna inn romtemperert smør til at det ikke er klumper i melet.
Steg 3
Slå sammen to egg og bland inn to desiliter melk.
Steg 4
Hell melkeblandingen i melet og elt det kjapt sammen. Tilsett grovhakket sjokolade mot slutten av tiden.
Steg 5
Kjevle ut deigen til en avlang firkant (ca 3-4 cm tykk). Del leiven i to på langs og i fire på tvers, slik at du har åtte like store biter.
Steg 6
Legg bitene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen og la steke i ca 20 minutter, til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.

 

Stikkord

  • Scones

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Spenstig panne med karbonadeig og paprika
Røkt skinke med kålrotstappe

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales