Grove scones med sjokoladebiter

Grove scones med sjokoladebiter

Jeg tror scones er en av mine store svakheter. Går jeg innom en cafè en lørdag/søndag for å kjøpe en kaffe er det slett ikke sjelden at jeg tar med en scones på kjøpet. De må gjerne være grove med tranebær og rosiner, men også fine scones med sitron eller andre smaker går ned på høykant.

Denne gangen har jeg laget grove scones med sjokoladebiter. De er ikke så alt for søte, men veldig gode til kaffen. Hvis du vil lage de fine kan du bare erstatte fullkornshvetemelet med siktet hvetemel.

Grove scones med sjokoladebiter

Jeg har på bloggen både oppskrifter på søte scones, og scones som ikke er søte, som kan være et fint alternativ til brød. Du finner oppskriftene på denne siden.

Håper denne oppskriften på grove scones med sjokolade faller i smak!

Grove scones med sjokoladebiter

Grove scones med sjokoladebiter

Ingredienser

  • 300 gram fullkornshvetemel
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 30 gram bakepulver
  • 65 gram sukker
  • 75 gram romtemperert smør
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 75 gram dronningsjokolade

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Ha mel, bakepulver og sukker i en bolle, og kna inn romtemperert smør til at det ikke er klumper i melet.
Steg 3
Slå sammen to egg og bland inn to desiliter melk.
Steg 4
Hell melkeblandingen i melet og elt det kjapt sammen. Tilsett grovhakket sjokolade mot slutten av tiden.
Steg 5
Kjevle ut deigen til en avlang firkant (ca 3-4 cm tykk). Del leiven i to på langs og i fire på tvers, slik at du har åtte like store biter.
Steg 6
Legg bitene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen og la steke i ca 20 minutter, til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.