Grove scones med sjokoladebiter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Grove scones med sjokoladebiter

Jeg tror scones er en av mine store svakheter. Går jeg innom en cafè en lørdag/søndag for å kjøpe en kaffe er det slett ikke sjelden at jeg tar med en scones på kjøpet. De må gjerne være grove med tranebær og rosiner, men også fine scones med sitron eller andre smaker går ned på høykant.

Denne gangen har jeg laget grove scones med sjokoladebiter. De er ikke så alt for søte, men veldig gode til kaffen. Hvis du vil lage de fine kan du bare erstatte fullkornshvetemelet med siktet hvetemel.

Grove scones med sjokoladebiter

Jeg har på bloggen både oppskrifter på søte scones, og scones som ikke er søte, som kan være et fint alternativ til brød. Du finner oppskriftene på denne siden.

Håper denne oppskriften på grove scones med sjokolade faller i smak!

Grove scones med sjokoladebiter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Til kaffenNivå: Enkel
Porsjoner

8

scones
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram 300 fullkornshvetemel

  • 200 gram 200 siktet hvetemel

  • 30 gram 30 bakepulver

  • 50 gram 50 sukker

  • 75 gram 75 romtemperert smør

  • 2 2 egg

  • 2 dl 2 melk

  • 100 gram 100 dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha mel, bakepulver og sukker i en bolle, og kna inn romtemperert smør til at det ikke er klumper i melet.
  • Slå sammen to egg og bland inn to desiliter melk.
  • Hell melkeblandingen i melet og elt det kjapt sammen. Tilsett grovhakket sjokolade mot slutten av tiden.
  • Kjevle ut deigen til en avlang firkant (ca 3-4 cm tykk). Del leiven i to på langs og i fire på tvers, slik at du har åtte like store biter.
  • Legg bitene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen og la steke i ca 20 minutter, til de begynner å bli gyldne. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*