Grove speltscones med cottage cheese

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Grove scones med cottage cheese

Dette er oppskriften på grove speltscones, og gjett om de fikk bein å gå på forrige helg. Brødboksen var helt tom og jeg hadde utrolig lyst på nystekt grovbakst. I motsetning til gjærbakst så krever scones hverken elting og heller ingen hevetid, og er sånnsett midt i blinken når man har lyst på en kjapp og deilig frokost.

Grove speltscones med cottage cheese

Disse sconesene er både grove og saftige, og gir dessuten en langvarig metthetsfølelse. Jeg har selv forsøkt meg en del ganger på de populære proteinrundstykkene (som egentlig også er scones) som har florert på nettet de siste årene, men må innrømme at jeg foretrekker denne varianten. Det er så klart smak og behag, men gi meg gjerne din dom når du har testet disse.

Server grove scones med det pålegget du ønsker. Håper de faller i smak.

Enjoy!

Grove speltscones med cottage cheese

0 fra 0 vurderinger
Type rett FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

10

stk
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 4 dl sammalt speltmel

  • 2 dl siktet speltmel

  • 1 ss bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss honning

  • 2,5 dl melk

  • 200 gram mager cottage cheese

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha mel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett melk, cottage cheese og honning og rør det kjapt sammen ved hjelp av en skje eller sleiv.
  • Bruk et par skjeer og fordel deigen utover i 8-10 kaker/topper på et bakepapirkledd stekebrett
  • Stek sconesene mitt i ovnen i 20-25 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*