Grove speltscones med cottage cheese

Grove scones med cottage cheese

Dette er oppskriften på grove speltscones, og gjett om de fikk bein å gå på forrige helg. Brødboksen var helt tom og jeg hadde utrolig lyst på nystekt grovbakst. I motsetning til gjærbakst så krever scones hverken elting og heller ingen hevetid, og er sånnsett midt i blinken når man har lyst på en kjapp og deilig frokost.

Grove speltscones med cottage cheese

Disse sconesene er både grove og saftige, og gir dessuten en langvarig metthetsfølelse. Jeg har selv forsøkt meg en del ganger på de populære proteinrundstykkene (som egentlig også er scones) som har florert på nettet de siste årene, men må innrømme at jeg foretrekker denne varianten. Det er så klart smak og behag, men gi meg gjerne din dom når du har testet disse.

Grove speltscones med cottage cheese

Grove speltscones med cottage cheese

Ingredienser

  • 4 dl sammalt speltmel
  • 2 dl siktet speltmel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2,5 dl melk
  • 200 gram mager cottage cheese

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Ha mel, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett melk, cottage cheese og honning og rør det kjapt sammen ved hjelp av en skje eller sleiv.
Steg 3
Bruk et par skjeer og fordel deigen utover i 8-10 kaker/topper på et bakepapirkledd stekebrett
Steg 4
Stek sconesene mitt i ovnen i 20-25 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøles på rist.