• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
12. september 2018

Grovt brytebrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Grovt brytebrød - pinterest

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt ekstra stas å kunne få «bryte av» en del av brytebrødet. Har nok ikke den samme entusiasmen nå lengre, men jeg synes det er gøy å variere litt med brødbaksten.

Dette er oppskriften på et grovt og saftig brytebrød. Selv etter 3 dager i brødbaksten så har det fortsatt saftig, og det egner seg også godt til å fryse ned. I motsetning til hva du kanskje er vant til så laget jeg en rektangulær for på brytebrødet istedenfor den tradisjonelle «blomsten». Du kan for all del gå for en mer tradisjonell form på brytebrødet, men jeg tenkte det var mer praktisk med et litt mer avlangt brød.

Hjemmelaget eplemos/eplesyltetøy

Tips! Nystekt brytebrød smaker ekstra godt med hjemmelaget eplemos! Nam!

Saftig og grovt brytebrød

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 12. september 2018
  • 12 stk
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Grovt brytebrød
Ingredienser
  • 350 gram fullkornshvetemel
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 ss honning
  • Cirka 4,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • Pensling og dekor
  • Egg
  • Valmuefrø
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å ha mel, salt og tørrgjær i en bakstbolle. Tilsett vann (kaldt eller opp til rundt 25 grader), honning og olje, og elt deigen sammen med en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter. Dersom deigen virker litt for klissete til å begynne med så venter jeg gjerne med å tilsette mer mel til jeg har eltet en deigen en stund. Deigen er ferdigeltet når den har blitt elastisk og du kan dra i den ut at den ryker.
Steg 2
Dekk til bollen med et lokk eller klede og la deigen heve på et lunt sted i 1-2 timer, avhengig av hvor kaldt du har det i rommet og hvor kaldt vannet var.
Steg 3
Tipp den ferdighevede deigen over på et melet underlagt. Elt den lett sammen og rull den utover til en lang pølse. Del rundstykkedeigen opp i 12 like store emner som trilles utover til baller.
Steg 4
Sett de ferdigformede rundstykkene på et bakepapirkledd stekebredd. Jeg satte de 3 i bredde og 4 i lengde med cirka 0,5 cm glippe mellom hvert rundstykke. Legg et klede over og la etterheve i cirka 45 minutter.
Steg 5
Etter 30 minutter setter du ovnen på 210 grader vanlig over- og undervarme. Deretter visper du sammen et egg i en kopp. Pensle rundstykkene med egget og strø over litt valmuefrø eller sesamfrø for dekor. Det kan være lurt å pensle 3 av gangen, slik at ikke eggene tørker inn før du får strødd over dekor.
Steg 6
Stek brytebrødene midt i ovnen i cirka 17-20 minutter. Avkjøles på rist.

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Brød
  • brytebrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget eplemos
Eplekake i langpanne

Relaterte innlegg

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
0 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
184delinger