Slik lager du dette speltbrødet

  1. Ha speltmel, salt, tørrgjær, linfrø og solsikkefrø i en bolle.
  2. Varm opp vannet til ca 35-37 grader (ca fingervarmt). Ha havregrynene i vannet og la de stå et lite minutt før du blander det sammen med melblandingen.
  3. Elt deigen sammen enten med en kjøkkenmaskin eller for hånd i 3-4 minutter, til du har en løs og svært klissete deig. Det skal ikke ha en rørekonsisten, men skal heller ikke være mulig å bake ut for hånd. Litt som en veldig tykk grøt. La heve i 30-40 minutter på et lunt sted.
  4. Kle en stor brødform med bakepapir og hell deigen over i formen. Dekk til med en klede og la etterheve i ca 30 minutter. Følg med på deigen underveis, og «stikk den ned» dersom den er i ferd med å rømme formen.
  5. Stek så brødet på 210 grader i ca 45 minutter, nederst i ovnen. Brødet skal høres hult ut når du knipser på det, eller når det har nådd en kjernetemperatur på ca 95-96 grader.
  6. Hvelv det nystekte brødet over på en rist og dekk til med et klede til det er avkjølt.

Håper dette grove speltbrødet faller i like god smak hos deg som det gjorde hos meg.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Grovt speltbrød
Grovt speltbrød