Gryte med kjøttdeig

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Gryte med kjøttdeig

I går serverte jeg en kjempegod gryte med kjøttdeig. Den tok under halvtimen å lage, og jeg vil påstå at den attpåtil er studentvennlig. Kun én pakke kjøttdeig i hele retten (har kan du også bruke svinekjøttdeig om du ønsker), mange næringsrike grønnsaker og tørkede krydre. De friske urtene jeg drysset over rett før servering kan du også utelate. Selv for to voksne (med god appetitt), ble det en rest igjen.

Denne gryten er også barnevennlig. Den er mild på smak, og det går også an å kutte ut soppen dersom det er en showstopper på hjemmebane. Den tåler for all del også litt chilikrydder dersom du vil piffe den opp, så frykt ikke.

Er du også glad i kjappe hverdagsgryter? Her er noen flere tips:

Håper du ble inspirert!

Banner - Mat du blir glad av

Gryte med kjøttdeig

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 100 gram sopp

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 ss tomatpuré

  • 4 dl utblandet oksebuljong

  • 1 dl fløte

  • 1/2 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1 ss maisenna

  • 230 gram sorte bønner (avrent vekt)

  • 100 gram frosne erter

  • 3 ss lett créme fraïche (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • Frisk basilikum (valgfritt)

  • Tilbehør
  • Ris

  • 1/2 stk agurk

Fremgangsmåte

  • Kok risen etter anvisning på pakken, så er den klar innen gryten er ferdig.
  • Brun kjøttdeigen eller karbonadedeigen i litt olje i en varme stekepanne.
  • Skjær soppen i skiver, finhakk paprikaen og skrell og finhakk løken og hvitløksfeddene.
  • Når kjøttet er nesten ferdigstekt tilsetter du soppen og steker videre et par minutter. Ha i paprikaen og løken og stek videre til løken begynner å bli blank. Ha i hvitløken og lag en liten grop midt i pannen til tomatpuréen. La tomatpuréen frese noen sekunder for å fjerne råsmaken. Tilsett oksebuljongen, fløten, oreganoen og timianen. Kok opp.
  • Bland maisennaen med en skvett kaldt vann og spe i gryten under omrøring. La gryten koke i 5 minutter.
  • Skyll bønnene under kaldt vann i et dørslag. Ha bønnene, ertene og créme fraîchen i gryten. La gryten koke videre noen minutter, og smak til med salt og pepper.
  • Skjær opp agurken i biter og plukk friske blader av basilikum. Dryss over frisk basilikum rett før servering.
  • Server gryten med kokt ris og oppskåret agurk. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri dersom buljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*