Litt tidligere denne uken laget jeg en fantastisk god gryte med svin som jeg syntes var verdt å dele. I denne gryten finner du blant annet chili (i form av sambal oelek), kokosmelk og mango (både frisk og i form av mango chutney).
Gryten kan bli litt sterk om du følger oppskriften slavisk, så prøv deg gjerne frem med passende mengde sambal oelek. Om du har lest ingredienslisten godt vil du kanskje også legge merke til at den er inspirert av oppskriften på Solveigs kyllinggryte.
Noen forslag til endringer du kan gjøre i oppskriften om du ønsker:
- Erstatte svinekjøttet med kylling om du foretrekker
- Erstatte kokosmelken med kremfløte dersom du ikke er så glad i kokossmaken.
- Lage den glutenfri? Bytt ut byggrisen med vanlig hvit ris. Velg en soyasaus uten spor av gluten og sjekk at buljongen også ikke inneholder gluten.
Denne gryten er enkel å lage, og er serveringsklar på under halvtimen. Perfekt enten det er hverdag eller helg. Denne må du prøve!