Spennende gryte med svin, chili, kokos og mango

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Gryte med svin, chili, mango og kokos

Litt tidligere denne uken laget jeg en fantastisk god gryte med svin som jeg syntes var verdt å dele. I denne gryten finner du blant annet chili (i form av sambal oelek), kokosmelk og mango (både frisk og i form av mango chutney).

Gryten kan bli litt sterk om du følger oppskriften slavisk, så prøv deg gjerne frem med passende mengde sambal oelek. Om du har lest ingredienslisten godt vil du kanskje også legge merke til at den er inspirert av oppskriften på Solveigs kyllinggryte.

Noen forslag til endringer du kan gjøre i oppskriften om du ønsker:

  • Erstatte svinekjøttet med kylling om du foretrekker
  • Erstatte kokosmelken med kremfløte dersom du ikke er så glad i kokossmaken.
  • Lage den glutenfri? Bytt ut byggrisen med vanlig hvit ris. Velg en soyasaus uten spor av gluten og sjekk at buljongen også ikke inneholder gluten.

Denne gryten er enkel å lage, og er serveringsklar på under halvtimen. Perfekt enten det er hverdag eller helg. Denne må du prøve!

Gryte med svin, chili, kokos og mango

Gryte med svin, chili, kokos og mango

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram svinefilet

  • Nøytral olje til steking

  • 2 dl utblandet kyllingbuljong/-kraft

  • 1 ss sambal oelek

  • 2 ss soyasaus

  • 3 ss mango chutney

  • 2 stk rød paprika

  • 1 stk mango

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 ss maisenna

  • 3 stk vårløk

  • Salt og pepper etter smak

  • Tilbehør
  • 4 porsjoner byggris

  • bladsalat

  • cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Start med å koke byggrisen, så er den klar innen resten er ferdig.
  • Skjær svinekjøttet i strimler. Stek det kjapt i litt olje i en varm gryte, til det får en fin stekeskorpe. Legg kjøttet til side. Det behøver ikke være gjennomstekt, siden det skal trekke i gryten senere.
  • Ha kyllingbuljongen i samme gryte du har stekt kjøttet i. Tilsett sambal oeleken, soysasausen og mango chutneyen. Kok opp og ha svinekjøttet tilbake i gryten. La det trekke i cirka 10 minutter.
  • Mens kjøttet trekker går du i gang med å skjære paprikaen i to og fjern hinnene fra innsiden. Skjær paprikaen i halve ringer. Skjær skallet av mangoen og skjær deretter ut steinen som ligger i midten. Del mangoen i terninger.
  • Ha den oppskårede paprikaen, mangoen og kokosmelken i gryten. Bland maisennaen ut i en liten skvett med kaldt vann, og spe blandingen i gryten under omrøring. Kok opp gryten og la den putre i 3-4 minutter. Skjær vårløken i tynne ringer og dryss dem i gryten. Smak den til med salt og pepper.
  • Server gryten med byggris, bladsalat og oppskårede cherrytomater som tilbehør. Håper det smaker.

Notater

  • Laktosefri ved å velge en buljong uten spor av laktose

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*