• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
4. november 2017

Grytebrød av spelt og havre

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Oppskåret grytebrød av spelt og havre

Noe av det beste med grytebrød er den fantastisk sprøe skorpen du får, samtidig som det på innsiden både er luftig og saftig. Dette brødet av spelt og havre er slett ikke noe unntak, og det var fortsatt svært saftig selv etter en halv uke i brødboksen.

Ofte lager jeg veldig grove brød, men denne gangen laget jeg brødet halvgrovt. Godt med litt variasjon også på brødfronten, og så synes jeg det er litt å enklere å lage grytebrød når ikke deigen er alt for grov. Hever bedre gjør den også.

Spelt og havre ble forøvrig en veldig god kombinasjon, så anbefaler deg absolutt å teste dette brødet!

Grytebrød av spelt og havre
Grytebrød av spelt og havre

 

Brødskive med egensyltede rødbeter
Brødskive med egensyltede rødbeter

 

Grytebrød av spelt og havre

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 4. november 2017
  • 1 brød
  • 10 time(r)
  • Skriv ut
Grytebrød av spelt og havre
Ingredienser
  • Grytebrød av spelt og havre
  • 200 gram sammalt speltmel
  • 150 gram store havregryn
  • 350 gram siktet speltmel
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 6 dl kaldt vann
  • 1 ts honning
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alt det tørre i en bolle. Ha i kaldt vann og honning, og rør det kjapt sammen med en sleiv til det er godt blandet. Dekk til bollen med et lokk eller plast, og la stå på kjøkkenbenken (romtemperatur) til neste morgen eller minimum 9-12 timer.
Steg 2
Strø godt med mel på benken eller et bakstbord når deigen er ferdighevet. Velt deigen over på bakstbordet og ha godt med mel på deigen dersom den er klissete. Elt deigen lett, ved og dra den forsiktig utover til et rektangel. Brett hjørnene inn mot midten og strø på mer mel ved behov. Gjenta prosessen et par ganger og du vil kjenne at deigen binder seg/blir fastere.
Steg 3
Ha godt med mel på et bakepapir. Form deigen til en sirkel og legg den over på bakepapiret med bretten ned. Strø godt med mel over og legg bakstbollen eller et klede over. La deigen hvile i 1,5 – 2 timer.
Steg 4
Når det er ca 1/2 time igjen av hevetiden setter du en støpsjerngryte (med lokk) inn nederst i ovnen på 250 grader.
Steg 5
Ta gryten ut av ovnen, og sett den på et underlag som tåler varme. Velt deigen oppi den glovarme gryten, sett på lokket og sett gryten tilbake i ovnen med lokket på. Hvis brøddeigen ligger litt ujevnt kan du riste litt forsiktig på gryten.
Steg 6
Stek brødet de første 30 minuttene med lokk. Ta så av lokket og skru ned ovnstemperaturen til 200 grader. Stek videre i ytterligere 15 minutter.
Steg 7
Løft det nystekte brødet ut av gryten og avkjøl det på en rist

 

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Brød
  • eltefritt
  • grytebrød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Laksetaco med mangosalsa
One pot pasta med pølser

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
158delinger