
I forrige uke laget jeg en enkel tacosalat til middag, og for litt ekstra luksus så slo jeg til med en hjemmelaget guacamole med rødløk og chili. Kjapp og enkel å lage, og smaker jo så utrolig mye bedre enn de ferdigvariantene du finner i butikken. Jeg skal innrømme at selv om vi iblant kjøper ferdig guaccis med så mye som 98% avokado, så kan den altså ikke sammenlignes med en hjemmelaget variant.
Denne oppskriften gir en forholdsvis stor porsjon med guacamole. Vanligvis holder én avokado til en middag for to sultne voksne, så denne gangen ble det litt rester. Men hva gjør vel det, guacamole er jo kjempegodt som pålegg på brødskiven.
3 tips for å unngå at guacamolen blir brun
- Ha litt sitronsaft eller limesaft på overflaten av guacamolen.
- Oppbevar den i en pose i kjøleskapet, men sug ut all luften. Når avokadoen kommer i kontakt med luft starter nemlig en oksideringsprosess.
- La avokadosteinen ligge i guacamolen.
Glad i avokado? Her er noen flere oppskrifter med avokado: