Guacamole med rødløk og chili

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Guacamole med rødløk

I forrige uke laget jeg en enkel tacosalat til middag, og for litt ekstra luksus så slo jeg til med en hjemmelaget guacamole med rødløk og chili. Kjapp og enkel å lage, og smaker jo så utrolig mye bedre enn de ferdigvariantene du finner i butikken. Jeg skal innrømme at selv om vi iblant kjøper ferdig guaccis med så mye som 98% avokado, så kan den altså ikke sammenlignes med en hjemmelaget variant.

Denne oppskriften gir en forholdsvis stor porsjon med guacamole. Vanligvis holder én avokado til en middag for to sultne voksne, så denne gangen ble det litt rester. Men hva gjør vel det, guacamole er jo kjempegodt som pålegg på brødskiven.

3 tips for å unngå at guacamolen blir brun

 1. Ha litt sitronsaft eller limesaft på overflaten av guacamolen.
 2. Oppbevar den i en pose i kjøleskapet, men sug ut all luften. Når avokadoen kommer i kontakt med luft starter nemlig en oksideringsprosess.
 3. La avokadosteinen ligge i guacamolen.

Glad i avokado? Her er noen flere oppskrifter med avokado:

Guacamole med rødløk og chili

5.0 fra 3 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: MexicoNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 2 stk avokado

 • 1/4 stk rødløk

 • 1 fedd hvitløk

 • 1/2 stk rød chili

 • 1/2 stk lime

 • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 • Del avokadoeene i to med en kniv. Bruk en skje til å vippe ut steinen som ligger i midten. Bruk så samme skje til å skille fruktkjøttet fra skallet på avokadoen. Del avokadoen opp i terninger før du har den over i en skål.
 • Skrell og finhakk både rødløk og hvitløk. Del chilien i to, fjern steinene og kutt den i smått. Ha finhakket løk og chili sammen med avokadoen.
 • Bruk en gaffel til å mose avokaoen sammen med resten. Er avokadoen veldig hard kan du bruke en stavmikser eller foodprosessor/matmølle, men la det gjerne være litt avokadobiter igjen.
 • Bland inn litt limesaft, salt og pepper. Smak deg frem til riktig mengde. La guacamolen stå kjølig frem til servering. Se gjerne tipsene over til hvordan du unngår at den blir så fort brun.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*