
For noen dager siden laget jeg en deilig gulasjsuppe, og jeg tenkte derfor at det var flere som ville ha oppskriften. Gulasj er en ungarsk gryte eller suppe med kjøtt, og betraktes av mange som Ungarns nasjonalrett. Navnet gulasj betyr visstnok “gjetermat” i følge Wikipedia, og bestod av oksekjøtt i en krydret suppe eller saus.
Jeg skulle egentlig ha litt karve i suppen, men dette hadde visst falt ut fra handlelisten min. Istedenfor tilsatte jeg timian, som faktisk ble utrolig godt. I oppskriften har jeg brukt stavmikser på løk og chili. Dette skaper en mye mer fyldig og rundere suppe synes jeg, men er slett ikke nødvendig om du ikke ønsker.
Server gulasjsuppen med godt brød med smør ved siden av, og kanskje en liten skje med rømme. Vel bekomme!
Et utvalg andre middagssupper fra bloggen:
Kjempegod Gulasj. Har laget den flere ganger, og alle jeg har servert den til har vært kjempefornøyde
Dette er så gøy å lese 🙂 Takk for tilbakemelding!