• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. januar 2021

Ungarsk gulasj

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Gulasjsuppe

For noen dager siden laget jeg en deilig gulasjsuppe, og jeg tenkte derfor at det var flere som ville ha oppskriften. Gulasj er en ungarsk gryte eller suppe med kjøtt, og betraktes av mange som Ungarns nasjonalrett. Navnet gulasj betyr visstnok «gjetermat» i følge Wikipedia, og bestod av oksekjøtt i en krydret suppe eller saus.

Jeg skulle egentlig ha litt karve i suppen, men dette hadde visst falt ut fra handlelisten min. Istedenfor tilsatte jeg timian, som faktisk ble utrolig godt. I oppskriften har jeg brukt stavmikser på løk og chili. Dette skaper en mye mer fyldig og rundere suppe synes jeg, men er slett ikke nødvendig om du ikke ønsker.

Server gulasjsuppen med godt brød med smør ved siden av, og kanskje en liten skje med rømme. Vel bekomme!

Ungarsk gulasj

Et utvalg andre middagssupper fra bloggen:

  • Varmende kyllingsuppe med karri
  • Kremet gulrotsuppe med halloumi
  • Enkel fiskesuppe med torsk

Gulasj

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. januar 2021
  • 4 porsjoner
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Gulasj
Ingredienser
  • 600 gram høyrygg
  • 2 gule løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 liter kjøttbuljong/kjøttkraft
  • 2 ts røkt paprikakrydder
  • 1 ts karve (eller timian)
  • 1 ts sukker
  • 2 laurbærblader
  • 1 rød paprika
  • 1 gulrot
  • 4 kokefaste poteter
Slik gjør du det
Steg 1
Del opp kjøttet i terninger på cirka 3 x x cm. Stek det i en varm panne eller gryte, gjerne i flere omganger, til det har fått en fin stekeskorpe. Legges så over på et fat.
Steg 2
Kutt opp løk, hvitløk og chili. Fjern gjerne steinene fra chilien. Surres så i en liten klunk med olje. Lag en liten grop i pannen eller gryten, som du tilsetter 2-3 spiseskjeer tomatpuré i. La tomatpuréen frese i et lite minutt eller to, for å fjerne den skarpe smaken på puréen. Ha alt sammen over i en gryte, sammen med hermetiske tomater og buljong.
Steg 3
La suppen koke 5-10 minutter før du kjører det sammen ved hjelp av en stavmikser, til du har en jevn suppe.
Steg 4
Tilsett det stekte kjøttet, røkt paprikakrydder, karve eller timian (jeg brukte timian), sukker og laurbærblad. La gryten eller suppen koke i 1-2 timer, til kjøttet begynner å bli mørt.
Steg 5
Skyll og del paprikaen opp i smått. Skrell gulrot og poteter, og del de opp i jevnstore biter. Ha grønnsakene i gryten og la de koke seg møre, i cirka 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 6
Server gulasjen med fersk brød, og en skje eller to med rømme om du ønsker. Håper det smaker!

Stikkord

  • gryter
  • gryterett

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Svinefilet med pesto og søtpotetpuré
Det glade kjøkkens pizzasaus

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Pølsegrateng
19. oktober 2020
0 kommentarer

Pølsegrateng

Kjøttpudding
17. oktober 2020
0 kommentarer

Kjøttpudding

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales