Gule bomber

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Middels
Gule bomber

Jeg er usikker på hvem som var først ute med gule bomber, men de har kjapt blitt tatt inn i varmen hos svært mange. Gule bomber er en slags liten variant av suksessterte, bestående av makroner, fylt med suksessterte-krem og litt sjokolade på toppen. Så er du glad i suksessterte så er dette kanskje julekaken for deg.

Gule bomber oppbevares i fryseren, eller en kortere periode i kjøleskapet. Ligger de for lenge i kjøleskapet blir fort marengsen myk, og mister litt av sjarmen. Heldigvis er det ikke så mange minuttene som skal til i romtemperatur som skal til.

Banner - Mat du blir glad av

Gule bomber

4.2 fra 6 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Porsjoner

35

stk
Tilberedning

2

timer 
Steketid

15

minutter
Totalt

2

timer 

15

minutter

Gule bomber er nesten som en mini-variant av suksessterte, bestående av makroner med suksessterte-krem og litt sjokolade på toppen.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Gul krem / suksesskrem
  • 3 stk eggeplommer

  • 75 gram sukker

  • 1 dl kremfløte

  • 2 ts vaniljesukker

  • 100 gram meierismør

  • Makroner
  • 3 stk eggehviter

  • 75 gram finkornet sukker

  • 150 gram melis

  • 90 gram mandler

  • Pynt
  • 75 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  • Eggekrem
  • Gul krem. Start med å lage suksessterte-kremen. Skill eggeplommene fra eggehvitene, og pass på at du ikke har den minste antydning til eggeplomme i hvitene. Disse skal du nemlig lage marengs av etterpå.
  • Visp sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en liten kasserolle. Bruk helst en stålkasserolle, siden aluminiumskasseroller kan gi misfarging. Varm opp på lav varme, under omrøring. Blandingen skal varmes opp til kokepunktet men ikke koke, da risikerer du at eggebiter i kremen. Den tåler noen få bobler altså, men pass på. Jeg pleier å ta den av varmen rett under kokepunktet, når den har tyknet godt.
  • Ha eggekremen over i en dyptallerken. Legg en plastfolie over, så slipper du at det dannes snerk på kremen. Avkjøles i romtemperatur.
  • Makroner
  • Sett ovnen på 170 grader varmluft.
  • Visp eggehvitene til de danner skum. Her er det svært viktig at både bolle og redskaper er helt rene og uten fett og smuss. Kommer eggehvitene i kontakt med fett så sliter du med å få en god marengs. Jeg pleier å gni innsiden av bollen og vispen med litt sitronsaft eller hvitvinseddik, på et ren kjøkkenpapir.
  • Når eggehvitene skummer kan du ha i sukkeret. Ha sukkeret i bare litt av gangen, og bruk gjerne finkornet sukker. Visp til eggehvitene er stive.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller matmølle (hakkebollen til stavmikseren). Jeg beholder skallet på mandlene. Kjør de sammen til mandlene er finmalt, men ikke så lenge at at begynner å avgi fett (mandelmassen begynner å samle seg). Du kan også bruke en gode gammeldags mandelkvern om du ønsker.
  • Bland de malte mandlene med melis, før de så vendes inn i stivpiskede eggehviter. Her er det lurt å slå ut noe av luften fra marengsen, slik at det har en litt mer grøtaktig konsistens.
  • Ha makronmassen i en sprøytepose med rund tyll, og sprøyt den utover i små sirkler på to bakepapirkledde stekebrett. Jeg fikk plass for 35-40 stk på hvert brett. La stekebrett med makronfylllet stå cirka 10 minutter før du steker det. Stekes midt i ovnen i cirka 15 minutter.
  • Avkjøles noen minutter før du legger de over på en rist.
  • Gjør klar gul krem
  • Når smør og eggekremen er romtemperet kan du lage den gule kremen. Sett gjerne den gule kremen i kjøleskapet i 5 minutter mens du visper sammen smøret (ikke lengre). Blir det for stor temperaturforskjell på eggekrem og smør, så vil den skille seg.
  • Visp sammen smøret til det er lyst (luftig). Tilsett eggekremen og visp videre til du får en stiv suksesstertekrem.
  • Montering
  • Ha suksessterte-kremen i en sprøytepose med tyll, og sett sammen to makroner med gul krem i mellom.
  • Smelt litt mørk sjokolade som du sprøyter over i en tynne stripe (valgfritt). Frys ned de gule bombene på et brett, før de så legges over i bokser i fryseren. Håper disse makronene faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*