Gulrotkake

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Saftig gulrotkake med ostekrem

For et par helger siden serverte jeg en nydelig gulrotkake da vi hadde besøk. Dette må rett og slett være den beste gulrotkaken jeg noensinne har laget, og ingen av oss greide å stoppe etter bare ett stykke. Ikke bare ble den nydelig på smak, men den ble også utrolig saftig. Hvem liker vel en tørr og smulete gulrotkake?

I motsetning til hva jeg vanligvis pleier å lage, så lagde jeg denne gangen en rund gulrotkake. På toppen bredde jeg over et lite lag med ostekrem, før jeg så pyntet den med noen få gulrotrasp og finsnittet gulrotgress. Jeg synes det ble fint, men veldig viktig at gulrotraspet ikke er vått, og at det ikke ser ut som at du har lagt råkost på gulrotkaken. Blir du i tvil, dropp pynten oppå ostekremen, den er fin som den er. Bruk eventuelt en gaffel eller palett for å lage et mønster.

  • Er dere ikke mange til bords. Lag gulrotmuffins, og frys ned de ekstra muffinsene.

For et best mulig resultat på gulrotkaken så bør eggene være romtempererte før du går i gang med å lage bunnen. Egg holder i lang tid selv i romtemperatur, så være ikke redd for å sette de frem god tid i forveien. Det er også viktig at du ikke bruker olivenolje eller en annen olje med mye smak, da dette vil dominere kaken. Om du lurer på hvilken kremost du skal bruke så foretrekker jeg en kremost naturell i denne kaken. Ha eventuelt i bittelitt sitronsaft i fyllet om du ønsker litt mer smak på det.

Lykke til!

Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake

4 fra 9 vurderinger
Type rett KakerNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid

1

time 
Totalt

2

timer 

Ingredienser

  • Saftig gulrotkake
  • 4 stk egg

  • 4 dl sukker, gjerne finkornet

  • 2,5 dl raps- eller solsikkeolje

  • 5 dl hvetemel

  • 2 ts natron

  • 3 ts kanel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/2 ts salt

  • 500 gram gulrot

  • Ostekrem
  • 150 gram smør

  • 300 gram melis

  • 250 gram kremost

  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skrell og riv gulrøttene på et råkostjern. Jeg raspet en blanding mellom den helt fine raspen og den litt grovere.
  • Skill eggeplommer fra eggehviter. Pisk eggehvitene stive og sett de til side. Visp så eggeplommer, 1/3 av eggehvitene og sukkeret til lys eggedosis. Bland sammen hvetemel, natron, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Tilsett oljen i eggedosisen og sikt i halvparten av melet, vendes inn med en slikkepott. Vend så inn resten av eggehvitene før du sikter i resten av melet. Ha i de raspede gulrøttene helt til slutt.
  • Hell kakerøren over i en smurt springform. Enten en rund på cirka 26 cm i diameter, eller en på cirka 24×34 cm. Stek kaken i 45-65 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis. Avkjøl kaken før du går i gang med ostekremen.
  • Smør og melis vispes hvitt og luftig. Tilsett kremost og vaniljesukker og pisk videre til alt er godt blandet. Kremosten bør gjerne være litt temperert. Smør glasuren utover kaken. Server gulrotkaken slik den er, eller pynt med litt revede gulrøtter og litt gulrotgress.

Notater

  • Siden kaken har kremostfyll så bør den oppbevares i kjøleskap. Den kan fint holde seg i flere dager.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*