• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. september 2020

Gulrotkake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Saftig gulrotkake

For et par helger siden serverte jeg en gulrotkake da vi hadde besøk. Jeg tør påstå at dette er den beste gulrotkaken jeg noensinne har laget, og ingen av oss greide å stoppe etter bare ett kakestykke hver. Og ikke bare ble den nydelig på smak, men den ble også kjempesaftig. Det synes jeg er litt essensielt når man lager en kake, for liker vil vel en tørr og smulete gulrotkake.

Jeg valgte å pynte gulrotkaken litt med gulrotrasp og finhakede gulrotgress. Synes det grønne innslaget gjorde seg fint på kaken, og en enkel måte å pynte kaken på.

Gulrotkake med ostekrem

Andre kaker med frukt, bære eller grønnsaker:

  • Krydderkake med gresskar
  • Eplekake i langpanne
  • Rabarbrakake i langpanne

 

Gulrotkake

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. september 2020
  • 1 kake
  • Skriv ut
Gulrotkake
Ingredienser
  • Saftig gulrotkake
  • 4 egg
  • 4 dl sukker, gjerne finkornet
  • 2,5 dl raps- eller solsikkeolje
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 3 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 500 gram gulrot
  • Ostekrem
  • 150 gram smør
  • 300 gram melis
  • 250 gram kremost
  • 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Skrell og riv gulrøttene på et råkostjern. Jeg raspet en blanding mellom den helt fine raspen og den litt grovere.
Steg 3
Skill eggeplommer fra eggehviter. Pisk eggehvitene stive og sett de til side. Visp så eggeplommer, 1/3 av eggehvitene og sukkeret til lys eggedosis. Bland sammen hvetemel, natron, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
Steg 4
Tilsett oljen i eggedosisen og sikt i halvparten av melet, vendes inn med en slikkepott. Vend så inn resten av eggehvitene før du sikter i resten av melet. Ha i de raspede gulrøttene helt til slutt.
Steg 5
Hell kakerøren over i en smurt springform. Enten en rund på cirka 26 cm i diameter, eller en på cirka 24×34 cm. Stek kaken i 45-65 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis. Avkjøl kaken før du går i gang med ostekremen.
Steg 6
Smør og melis vispes hvitt og luftig. Tilsett kremost og vaniljesukker og pisk videre til alt er godt blandet. Kremosten bør gjerne være litt temperert. Smør glasuren utover kaken. Server gulrotkaken slik den er, eller pynt med litt revede gulrøtter og litt gulrotgress.

Stikkord

  • krydderkake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizzadeig
Linsegryte med kokosmelk og blomkål

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Kakemenn
28. november 2020
0 kommentarer

Kakemenn

Rabarbrakake i langpanne
5. juli 2020
0 kommentarer

Rabarbrakake i langpanne

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales