
For et par helger siden serverte jeg en nydelig gulrotkake da vi hadde besøk. Dette må rett og slett være den beste gulrotkaken jeg noensinne har laget, og ingen av oss greide å stoppe etter bare ett stykke. Ikke bare ble den nydelig på smak, men den ble også utrolig saftig. Hvem liker vel en tørr og smulete gulrotkake?
I motsetning til hva jeg vanligvis pleier å lage, så lagde jeg denne gangen en rund gulrotkake. På toppen bredde jeg over et lite lag med ostekrem, før jeg så pyntet den med noen få gulrotrasp og finsnittet gulrotgress. Jeg synes det ble fint, men veldig viktig at gulrotraspet ikke er vått, og at det ikke ser ut som at du har lagt råkost på gulrotkaken. Blir du i tvil, dropp pynten oppå ostekremen, den er fin som den er. Bruk eventuelt en gaffel eller palett for å lage et mønster.
- Er dere ikke mange til bords. Lag gulrotmuffins, og frys ned de ekstra muffinsene.
For et best mulig resultat på gulrotkaken så bør eggene være romtempererte før du går i gang med å lage bunnen. Egg holder i lang tid selv i romtemperatur, så være ikke redd for å sette de frem god tid i forveien. Det er også viktig at du ikke bruker olivenolje eller en annen olje med mye smak, da dette vil dominere kaken. Om du lurer på hvilken kremost du skal bruke så foretrekker jeg en kremost naturell i denne kaken. Ha eventuelt i bittelitt sitronsaft i fyllet om du ønsker litt mer smak på det.
Lykke til!
