Gulrotkake

Lages på: 2 timer Nivå: Enkel
Saftig gulrotkake

For et par helger siden serverte jeg en gulrotkake da vi hadde besøk. Jeg tør påstå at dette er den beste gulrotkaken jeg noensinne har laget, og ingen av oss greide å stoppe etter bare ett kakestykke hver. Og ikke bare ble den nydelig på smak, men den ble også kjempesaftig. Det synes jeg er litt essensielt når man lager en kake, for liker vil vel en tørr og smulete gulrotkake.

Jeg valgte å pynte gulrotkaken litt med gulrotrasp og finhakede gulrotgress. Synes det grønne innslaget gjorde seg fint på kaken, og en enkel måte å pynte kaken på.

Gulrotkake med ostekrem

Andre kaker med frukt, bære eller grønnsaker:

Gulrotkake

0 fra 0 vurderinger
Type rett KakerNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid

1

time 
Totalt

2

timer 

Ingredienser

  • Saftig gulrotkake
  • 4 stk egg

  • 4 dl sukker, gjerne finkornet

  • 2,5 dl raps- eller solsikkeolje

  • 5 dl hvetemel

  • 2 ts natron

  • 3 ts kanel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/2 ts salt

  • 500 gram gulrot

  • Ostekrem
  • 150 gram smør

  • 300 gram melis

  • 250 gram kremost

  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skrell og riv gulrøttene på et råkostjern. Jeg raspet en blanding mellom den helt fine raspen og den litt grovere.
  • Skill eggeplommer fra eggehviter. Pisk eggehvitene stive og sett de til side. Visp så eggeplommer, 1/3 av eggehvitene og sukkeret til lys eggedosis. Bland sammen hvetemel, natron, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
  • Tilsett oljen i eggedosisen og sikt i halvparten av melet, vendes inn med en slikkepott. Vend så inn resten av eggehvitene før du sikter i resten av melet. Ha i de raspede gulrøttene helt til slutt.
  • Hell kakerøren over i en smurt springform. Enten en rund på cirka 26 cm i diameter, eller en på cirka 24×34 cm. Stek kaken i 45-65 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis. Avkjøl kaken før du går i gang med ostekremen.
  • Smør og melis vispes hvitt og luftig. Tilsett kremost og vaniljesukker og pisk videre til alt er godt blandet. Kremosten bør gjerne være litt temperert. Smør glasuren utover kaken. Server gulrotkaken slik den er, eller pynt med litt revede gulrøtter og litt gulrotgress.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*