Gulrotmuffins med kremostglasur

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Gulrotmuffins

Da samboeren hadde bursdag litt tidligere denne uken ble det feiret med gulrotmuffins med kremostglasur. Nydelig gode, og perfekte å lage når man ikke kan samles en stor gjeng mennesker.

Det er kanskje mer riktig å kalle de for cupcakes, siden jeg brukte store former, men jeg synes gulrotmuffins klinger bedre enn gulrotcupcakes.  Til glasuren laget jeg en enkel kremostfrosting, med bittelitt sitron for å skape en kontrast til kaken. Sitronen kan også utelates, men jeg synes det ble veldig godt.

Gulrotmuffins med kremostfrosting

Oppskriften ble komponert med utgangspunkt i en saftig gulrotkake jeg laget for en tid tilbake, og gir cirka 6-10 stk muffins. Jeg fikk det odde tallet 7 da jeg fulgte oppskriften, men så brukte jeg jo også cupcakes-former.

Gulrotmuffinsene kan fryses ned, også med kremostglasuren om du ønsker. Tines helst i kjøleskapet. For å kunne servere de lune så varmet jeg opp en ildfastform på 130 grader i stekeovnen. Deretter tok jeg ut formen og satte de tinte gulrotmuffinsene i formen. Varmen fra formen vil lunke muffinsene fra bunnen av, uten at glasuren smelter. Smaker som nystekte igjen!

Andre muffinsoppskrifter fra bloggen:

Gulrotmuffins med glasur

PS! I den oppgitte tiden under har jeg ikke tatt høyde for tiden det tar å avkjøle muffinsene og ha på glasur.

Håper du ble inspirert til å teste ut oppskriften!

Gulrotmuffins

0 fra 0 vurderinger
Type rett BakstNivå: Enkel
Porsjoner

6

store cupcakes
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Gulrotmuffins
  • 2 stk egg

  • 1,5 dl sukker, gjerne inkornet

  • 150 gram smeltet smør

  • 2,5 dl hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 2 ts kanel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 klype salt

  • 250 gram gulrot

  • Kremostglasur
  • 100 gram romtemperert smør

  • 200 gram melis

  • 125 gram kremost

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 skvis sitron

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruker du finkornet sukker så er det enklere å få løst opp sukkeret når du pisker.
  • Mens eggedosisen pisker kan du gjøre klart resten. Smelt smøret i en liten kasserolle, og avkjøl det så snart smøret er smeltet. Bland hvetemel, bakepulver, kanel, vaniljesukker og en liten klype salt i en liten bolle eller skål. Skrell gulrøttene (jeg brukte 2 ganske store), og rasp de fint på et råkostjern.
  • Sikt i melblandingen, og tilsett smør og finraspede gulrøtter i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å vende/folde det inn. Rører du med en visp eller sleiv vil du slå luften ut av eggedosisen, mens ved å folde inn så bevarer vi mye av dette.
  • Sett muffinsformer utover et stekebrett. Fyll de så med muffinsrøren, slik at det når cirka 2/3 opp på formen. Sett brettet med muffins midt i ovnen, og stek de i cirka 15 minutter. Bruker du små muffinsformer bør du beregne cirka 10 minutter steketid. Sjekk med en kakepinne underveis. Avkjøl muffinsene før du har på glasuren/frostingen.
  • Lag glasuren. Jeg brukte romtemperert smør og kald kremost. Da er det enkelt å vispe smøret, og den blir ikke for flytende. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp det kjapt sammen til du får en jevn og fin kremostglasur. Start gjerne litt forsiktig med sitronen, og smak deg frem til riktig syrlighet. Blir glasuren litt tynn kan du ha i litt mer melis.
  • Ha den over i en kakesprøyte og sprøyt den utover de avkjølte gulrotmuffinsene. Håper de faller i smak.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hildegunn Riksheim

    Såg på oppskrifter på gulrotmuffins og sjokolademuffins. Lurer på kor store muffinsformer det er brukt pga ulike str? Takker for tilbakemelding. Mvh Hildegunn

    • Rolf-Anders Vollan

      De muffinsformene jeg brukte til gulrotmuffinsene er cupcakes former, altså litt større, og er 9 cm i diameter.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*