Gulrotsuppe med kylling, ingefær og chili

Gulrotsuppe med kylling

Gulrotsuppe med kylling, ingefær og chili har ikke bare en nydelig farge, men er også svært god på smak. Det lille stinget chilien tilfører isuppen blir rundet av på en kjempefin måte av både kokosmelk og lime. Med andre ord en suppe som passer perfekt på litt kjølige og grå hverdager.

Dersom du ønsker en kjøttfri variant kan du eksempelvis erstatte kyllingen med krutonger, ristede gresskarkjerner eller halloumi. Buljongen erstattes med en vegetarvennlig grønnsaksbuljon.

Gulrotsuppe med kylling

Håper gulrotsuppen faller i smak!

Gulrotsuppe med kylling

Gulrotsuppe med kylling, ingefær og chili

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • 5 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 lime
  • 4 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1/2 ts salt
  • Tilbehør
  • Rundstykker

Fremgangsmåte

Steg 1
Kyllingen tar lengst tid, så start med å krydre den med salt og pepper, før du steker den i litt olje i en varm panne. Del gjerne kyllingen på langs slik at du får halve tykkelsen. Sett kyllingen til side når den er stekt
Steg 2
Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Del chilien på langs, fjern frøene og kutt den i smått. Gulrøttene skrelles og skjæres i skiver. Surr grønnsakene i en kasserolle i litt olivenolje i noen minutter, til at løken er myk.
Steg 3
Tilsett vann og buljong, og la koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
Steg 4
Dra kasserollen av platen. Ha suppen over i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en helt jevn og klumpefri gulrotsuppe. Hell suppen tilbake i kasserollen, tilsett kokosmelk og kok opp. Skjær kyllingen opp i passende biter og ha den i suppen. Skvis over lime og smak til med salt.
Steg 5
Server gulrotsuppen med grovt brød eller rundstykker som tilbehør. Vel bekomme!