• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. februar 2021

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Gulrotsuppe med sprø kikerter

I dag laget jeg en nydelig gulrotsuppe med sprøstekte kikerter til lunsj. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å dele oppskriften, for dette var jo egentlig en middagsrest fra tidligere i uken, gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær, som jeg gjorde noen små justeringer på. Med andre ord en veldig fin måte å bli kvitt middagsrestene på! For å være helt ærlig så syntes jeg at denne varianten av gulrotsuppen ble så god, at jeg ville ikke la muligheten til å få denne dokumentert gå fra meg.

Jeg forstår jo at det ikke er alle som har gulrotsuppe stående i kjøleskapet, så derfor har jeg også halvert den opprinnelige oppskriften, slik at denne rekker til 4 porsjoner.  Gjør du som meg, og baserer denne suppen på rester, så lages denne på under 20 minutter. Da er det egentlig bare å gå i gang med kikertene og varme opp suppen, for så å hoppe rett til steg 7. Lager du gulrotsuppen fra scratch – beregn cirka 40 minutter og følg hele oppskriften.

Håper du blir like fornøyd med denne suppen som det jeg ble!

Spicy gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. februar 2021
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Gulrotsuppe med kikerter
Ingredienser
  • Gulrotsuppe
  • 1/2 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/4 - 1/2 rød chilipepper
  • 1/2 ss finhakket ingefær
  • 1/4 fennikel
  • 4 gulrøtter
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1/2 lime
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1 dl matfløte
  • 1/2 dl appelsinjuice
  • Fersk oregano (valgfritt)
  • Sprøstekte kikerter
  • 2 bokser kikerter
  • Krydder (chili, spisskummen eller five spice)
  • Flaksalt
  • Olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Ha kikertene i et dørslag og skyll de godt med vann
Steg 2
Rens og finhakk løk, hvitløk og chilien (uten frø). Surres i en gryte i en god klunk med olje, mens du gjør klar resten av grønnsakene. Skrell ingefær og gulrøtter og skyll av fenikkelen. Ingefæret finrives og gulrot og fenikkel kuttes i smått. Has sammen med løk og chili, og surr videre til i 3-4 minutter.
Steg 3
Ha i grønnsakskraften, og la suppen koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
Steg 4
Gå i gang med å steke kikertene mens du venter på suppen. Ha kikertene over på et tørkepapir eller kjøkkenhåndkle, slik at de er forholdsvis tørre. Hell de så over i en stor stekepanne og stek de på forholdsvis høy varme i en god klunk olje. Legg på et lokk dersom det spretter mye.
Steg 5
Stek kikertene til de begynner å få farge. Ha i krydder og flaksalt etter smak, og fortsett å steke kikertene til de begynner å bli sprø og gi tyggemotstand.
Steg 6
Når grønnsakene er møre lager du en jevn suppe med stavmikser eller blender. Ha suppen tilbake i kasserollen, skvis over lime, og smak til med salt og pepper
Steg 7
Tilsett matfløte og en skvett appelsinjuice. Kok opp suppen.
Steg 8
Server gulrotsuppen i en skål og strø over sprøstekte kikerter og eventuelt litt fersk oregano. Enjoy!

Stikkord

  • Gulrotsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Thaigryte med torsk
Boller med sjokoladekrem

Relaterte innlegg

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Hjemmelaget ravioli med sopp
13. februar 2021

Hjemmelaget ravioli med sopp

Gnocchi
26. januar 2021

Gnocchi

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales