I dag laget jeg en nydelig gulrotsuppe med sprøstekte kikerter til lunsj. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å dele oppskriften, for dette var jo egentlig en middagsrest fra tidligere i uken, gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær, som jeg gjorde noen små justeringer på. Med andre ord en veldig fin måte å bli kvitt middagsrestene på! For å være helt ærlig så syntes jeg at denne varianten av gulrotsuppen ble så god, at jeg ville ikke la muligheten til å få denne dokumentert gå fra meg.
Jeg forstår jo at det ikke er alle som har gulrotsuppe stående i kjøleskapet, så derfor har jeg også halvert den opprinnelige oppskriften, slik at denne rekker til 4 porsjoner. Gjør du som meg, og baserer denne suppen på rester, så lages denne på under 20 minutter. Da er det egentlig bare å gå i gang med kikertene og varme opp suppen, for så å hoppe rett til steg 7. Lager du gulrotsuppen fra scratch – beregn cirka 40 minutter og følg hele oppskriften.
Håper du blir like fornøyd med denne suppen som det jeg ble!
Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
- 19. februar 2021
- 4 porsjoner
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Gulrotsuppe
- 1/2 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/4 - 1/2 rød chilipepper
- 1/2 ss finhakket ingefær
- 1/4 fennikel
- 4 gulrøtter
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 lime
- 1/2 ts salt
- Pepper
- 1 dl matfløte
- 1/2 dl appelsinjuice
- Fersk oregano (valgfritt)
- Sprøstekte kikerter
- 2 bokser kikerter
- Krydder (chili, spisskummen eller five spice)
- Flaksalt
- Olivenolje
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha kikertene i et dørslag og skyll de godt med vann
- Steg 2
- Rens og finhakk løk, hvitløk og chilien (uten frø). Surres i en gryte i en god klunk med olje, mens du gjør klar resten av grønnsakene. Skrell ingefær og gulrøtter og skyll av fenikkelen. Ingefæret finrives og gulrot og fenikkel kuttes i smått. Has sammen med løk og chili, og surr videre til i 3-4 minutter.
- Steg 3
- Ha i grønnsakskraften, og la suppen koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
- Steg 4
- Gå i gang med å steke kikertene mens du venter på suppen. Ha kikertene over på et tørkepapir eller kjøkkenhåndkle, slik at de er forholdsvis tørre. Hell de så over i en stor stekepanne og stek de på forholdsvis høy varme i en god klunk olje. Legg på et lokk dersom det spretter mye.
- Steg 5
- Stek kikertene til de begynner å få farge. Ha i krydder og flaksalt etter smak, og fortsett å steke kikertene til de begynner å bli sprø og gi tyggemotstand.
- Steg 6
- Når grønnsakene er møre lager du en jevn suppe med stavmikser eller blender. Ha suppen tilbake i kasserollen, skvis over lime, og smak til med salt og pepper
- Steg 7
- Tilsett matfløte og en skvett appelsinjuice. Kok opp suppen.
- Steg 8
- Server gulrotsuppen i en skål og strø over sprøstekte kikerter og eventuelt litt fersk oregano. Enjoy!