Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Gulrotsuppe med sprø kikerter

I dag laget jeg en nydelig gulrotsuppe med sprøstekte kikerter til lunsj. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å dele oppskriften, for dette var jo egentlig en middagsrest fra tidligere i uken, gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær, som jeg gjorde noen små justeringer på. Med andre ord en veldig fin måte å bli kvitt middagsrestene på! For å være helt ærlig så syntes jeg at denne varianten av gulrotsuppen ble så god, at jeg ville ikke la muligheten til å få denne dokumentert gå fra meg.

Jeg forstår jo at det ikke er alle som har gulrotsuppe stående i kjøleskapet, så derfor har jeg også halvert den opprinnelige oppskriften, slik at denne rekker til 4 porsjoner.  Gjør du som meg, og baserer denne suppen på rester, så lages denne på under 20 minutter. Da er det egentlig bare å gå i gang med kikertene og varme opp suppen, for så å hoppe rett til steg 7. Lager du gulrotsuppen fra scratch – beregn cirka 40 minutter og følg hele oppskriften.

Håper du blir like fornøyd med denne suppen som det jeg ble!

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

25

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Gulrotsuppe
  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chilipepper

  • 1/2 ss 1/2 finhakket ingefær

  • 1/4 stk 1/4 fennikel

  • 4 stk 4 gulrøtter

  • 5 dl 5 grønnsaksbuljong

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • 1 dl 1 matfløte

  • 1/2 dl 1/2 appelsinjuice

  • Fersk oregano (valgfritt)

  • Sprøstekte kikerter
  • 2 bokser 2 kikerter

  • Krydder (chili, spisskummen eller five spice)

  • Flaksalt

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Ha kikertene i et dørslag og skyll de godt med vann
  • Rens og finhakk løk, hvitløk og chilien (uten frø). Surres i en gryte i en god klunk med olje, mens du gjør klar resten av grønnsakene. Skrell ingefær og gulrøtter og skyll av fenikkelen. Ingefæret finrives og gulrot og fenikkel kuttes i smått. Has sammen med løk og chili, og surr videre til i 3-4 minutter.
  • Ha i grønnsakskraften, og la suppen koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
  • Gå i gang med å steke kikertene mens du venter på suppen. Ha kikertene over på et tørkepapir eller kjøkkenhåndkle, slik at de er forholdsvis tørre. Hell de så over i en stor stekepanne og stek de på forholdsvis høy varme i en god klunk olje. Legg på et lokk dersom det spretter mye.
  • Stek kikertene til de begynner å få farge. Ha i krydder og flaksalt etter smak, og fortsett å steke kikertene til de begynner å bli sprø og gi tyggemotstand.
  • Når grønnsakene er møre lager du en jevn suppe med stavmikser eller blender. Ha suppen tilbake i kasserollen, skvis over lime, og smak til med salt og pepper
  • Tilsett matfløte og en skvett appelsinjuice. Kok opp suppen.
  • Server gulrotsuppen i en skål og strø over sprøstekte kikerter og eventuelt litt fersk oregano. Enjoy!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*