Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Gulrotsuppe med torsk

Denne oppskriften på gulrotsuppe med torsk, ingefær og chili har blitt en gjenganger hos oss, enten vi venter middagsbesøk eller bare ønsker litt variasjon i fiskemiddagene. Gulrotsuppen serveres i dype skåler, med stekte torskestykker, stekt spekeskinkge og noen tynne reddikskiver. Dette er rett og slett en sable god suppe med litt ekstra futt i, for den som liker det. Hvis du ønsker en litt mildere variant er det heller ikke noe i veien for å tilsette litt fløte eller kokosmelk på slutten av koketiden, slik jeg har gjort i denne oppskriften.

Tips! Dersom du skal servere til barn kan det være lurt å ikke bruke en hel chili.

Håper den faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

5 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 900 gram 900 torsk

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 rød chilipepper (cirka)

  • 2 ss 2 finhakket ingefær

  • 1/2 stk 1/2 fennikel

  • 9 stk 9 gulrøtter

  • 10 dl 10 grønnsaksbuljong

  • 1 stk 1 lime

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

  • 1/4 ts 1/4 kajennepepper

  • Olivenolje

  • 6 skiver 6 spekeskinke

  • 6 stk 6 reddiker

Fremgangsmåte

  • Del opp torsken i porsjonsstykker og strø salt over den
  • Rens og finhakk løk, hvitløk og chilien (uten frø). Surres i en gryte i en god klunk med olje, mens du gjør klar resten av grønnsakene. Skrell ingefær og gulrøtter og skyll av fenikkelen. Ingefæret finrives og gulrot og fenikkel kuttes i smått. Has sammen med løk og chili, og surr videre til i 3-4 minutter.
  • Ha i grønnsakskraften, og la suppen koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
  • I mellomtiden gjør du klar torsken og spekeskinken.
  • Stek spekeskinken i litt olje på høy varme, til den blir sprø og fin. Det er ikke så mange minuttene som trengs. Legg den over på tørkepapir, så holder den seg sprø
  • Skyll og del opp reddiken i tynne skiver
  • Stek torsken i pannen. Har den skinn så steker du den med kjøttsiden ned i et lite minutt, før du så snur den med skinnsiden ned. Stek den videre i ca 7-8 minutter, eller til du ser at den er ferdigstekt.
  • år grønnsakene er møre lager du en jevn suppe med stavmikser, eller blender om du ønsker en enda finere suppe.
  • Tilsett saften av 1 lime og smak til med salt, pepper, kajennepepper
  • Server gulrotsuppen i en dyp skål. Legg over biter av stekt torsk, og pynt med sprø spekeskinke og reddik. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Zaiga-Linn

    Lagde gulrotsuppe til middag i dag. Erstatte spekeskinken med bakon. Suppen er nydelig. Den skal lages flere ganger. Tusen takk for en fantastisk oppskrift 👌

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*