Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

Gulrotsuppe med torsk og fennikel

Denne oppskriften på gulrotsuppe med torsk, ingefær og chili har blitt en gjenganger hos oss, enten vi venter middagsbesøk eller bare ønsker litt variasjon i fiskemiddagene. Gulrotsuppen serveres i dype skåler, med stekte torskestykker, stekt spekeskinkge og noen tynne reddikskiver. Dette er rett og slett en sable god suppe med litt ekstra futt i, for den som liker det. Hvis du ønsker en litt mildere variant er det heller ikke noe i veien for å tilsette litt fløte eller kokosmelk på slutten av koketiden, slik jeg har gjort i denne oppskriften.

Tips! Dersom du skal servere til barn kan det være lurt å ikke bruke en hel chili.

Utgangspunktet for oppskriften er denne suppen jeg fant på 3iuka, som ble kåret til årets torskerett på Codshare 2014.

Gulrotsuppe med torsk

Håper den faller i smak!

Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

Gulrotsuppe med torsk og fennikel

Ingredienser

  • 900 gram torsk
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 rød chilipepper
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1/2 fennikel
  • 9 gulrøtter
  • 10 dl grønnsaksbuljong
  • 1 lime
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • 1/4 ts kajennepepper
  • Olivenolje
  • 6 skiver spekeskinke
  • 6 reddiker

Fremgangsmåte

Steg 1
Del opp torsken i porsjonsstykker og strø salt over den
Steg 2
Rens og finhakk løk, hvitløk og chilien (uten frø). Surres i en gryte i en god klunk med olje, mens du gjør klar resten av grønnsakene. Skrell ingefær og gulrøtter og skyll av fenikkelen. Ingefæret finrives og gulrot og fenikkel kuttes i smått. Has sammen med løk og chili, og surr videre til i 3-4 minutter.
Steg 3
Ha i grønnsakskraften, og la suppen koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
Steg 4
I mellomtiden gjør du klar torsken og spekeskinken.
Steg 5
Stek spekeskinken i litt olje på høy varme, til den blir sprø og fin. Det er ikke så mange minuttene som trengs. Legg den over på tørkepapir, så holder den seg sprø
Steg 6
Skyll og del opp reddiken i tynne skiver
Steg 7
Stek torsken i pannen. Har den skinn så steker du den med kjøttsiden ned i et lite minutt, før du så snur den med skinnsiden ned. Stek den videre i ca 7-8 minutter, eller til du ser at den er ferdigstekt.
Steg 8
Når grønnsakene er møre lager du en jevn suppe med stavmikser, eller blender om du ønsker en enda finere suppe.
Steg 9
Tilsett saften av 1 lime og smak til med salt, pepper, kajennepepper
Steg 10
Server gulrotsuppen i en dyp skål. Legg over biter av stekt torsk, og pynt med sprø spekeskinke og reddik. Håper det smaker!a