Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Gulrotsuppe med torsk

Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili er en kjempegod gulrotsuppe med et lite ekstra piff over seg. Perfekt på litt grå og kjølige dager når man trenger noe ekstra å varme seg på.

Oppskriften er laget med utgangspunkt i en av de første oppskriftene jeg publiserte på bloggen, nemlig en annen gulrotsuppe med torsk, som også er en av mine favoritter. Siden samboeren ikke er en tilhenger av fenikkel så har det blitt at jeg ikke lager den alt for ofte her hjemme. Nå har jeg derimot laget denne nye variante, som også samboeren likte svært godt. Her finnes det ikke spor av fenikkel, og jeg har også tilsatt litt kokosmelk og gjort noen justeringer på ingredienslisten. Absolutt en gulrotsuppe jeg anbefaler å teste!

Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Gulrotsuppe med torsk, kokosmelk og chili

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 torskefilet

  • 8 skiver 8 spekeskinke

  • 1 stk 1 liten gul løk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 ss 1 ingefær

  • 6 stk 6 gulrøtter

  • 4 dl 4 grønnsaksbuljong

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/8 ts 1/8 kajennepepper

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrell løken, fjern steinene fra chilien og skallet fra ingefæret. Finhakkes og surres noen minutter i en gryte i en god olivenolje som tåler varme.
  • Mens grønnsakene surrer går du i gang med å skrelle gulrøttene. Kutt de så opp i skiver, som has sammen med øvrige grønnsaker.
  • Tilsett kokosmelk og grønnsakskraft. Kraften kan du lage ved å løse opp 1 buljongterning i vann eller ved bruk av grønnsaksfond (blandet med vann) om du får tak i. La koke i ca 15 minutter til gulrøttene er skikkelige møre. Gå i gang med fisken i mellomtiden.
  • Legg torsken på en skjærefjøl og kvern over salt og pepper. Del den opp i stykker på ca 8-10 x 4 cm. Stek fiskestykkene i en varm panne, med skinnsiden ned dersom den ikke er skinnfri. La torsken steke ca 6-8 minutter på den ene siden før du snur stykkene, og stek videre i ca 4-6 minutter. Sett den ferdigstekte torsken til side.
  • Når suppen har kokt ferdig tar du gryten av platen. Deretter bruker du en stavmikser til å lage en jevn suppe. Synes du gulrotsuppen blir for tykk er det ikke noe i veien for å spe på med mer vann.
  • Skvis over saften av en halv lime, og smak til med kajennepepper og salt. Suppen skal være litt spicy, men ikke for sterk. Stek noen skiver med spekeskinke (eller bacon).
  • Ha gulrotsuppen over i suppeskåler, legg oppi stykker av torsk og topp det hele med stekt spekeskinke.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*