Gyros av lammekjøtt

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Gresk gyros av lammekjøtt
Gresk gyros av lammekjøtt

Gyros! Når jeg har lyst på skikkelig digg helgemat, men som samtidig ikke er alt for usunn, så faller valget fort på gyros. Gyros er en gresk matrett, besående av urtemarinert kjøtt servert i pitabrød, med hjemmelaget tzatziki og gjorde litt oppskårne tomater og rødløk. Smaker fantastisk godt! Det er ikke uvanlig å få servert pommes frites i gyros, og for mange er kanskje dette en essensiell del, men i denne oppskriften har jeg utelatt potetene.

Jeg tok meg også tiden til å lage flate pitabrød , som i motsetning til de hule pitabrødene skal stekes i en tørr stekepanne. Om du ikke ikke har tiden til å lage pitabrød helt fra bunnen av så går det greit å kjøpe frosne, men anbefaler deg å forsøke å teste de flate pitabrødene jeg la ut. I tillegg synes jeg man bør servere gyros med hjemmelaget tzatziki, siden jeg har til overs å finne en butikkvariant som er skikkelig god. Og det har du uansett tid til å smelle sammen mens kjøttet marinerer.

Flate og grove pitabrød

Gyros servert i flate pitebrød med tzatziki

Håper denne oppskriften på gyros faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Gyros av lammekjøtt

4 fra 25 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: GreskNivå: Enkel
Porsjoner

6

pitabrød
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Marinering

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 lammekjøtt

  • Marinade
  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 ss 1 rødvinseddik

  • 2 ts 2 honning

  • 1 ss 1 oregano

  • 1 ss 1 frisk timian

  • 1/2 ss 1/2 frisk rosmarin

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Tomat

  • Rødløk

  • Hjemmelaget tzatziki

  • 6 stk 6 flate pitabrød

Fremgangsmåte

  • Hvis du skal lage pitabrødene selv er det første du må gjøre å sette deigen. Videre ville jeg marinert kjøttet mens pitabrødene hever, og bakt ut og stekt pitabrødene i en tørr stekepanne før du steker kjøttet. Se oppskrift på flate pitabrød.
  • Mariner kjøttet. Skjær lammekjøttet i strimler. Rens løk og hvitløk. Knus feddene med hvitløk ved å banke de flate med bladet på en kokkekniv og del rødløken i skiver. Skyll og hakk urtene. Bruk gjerne friske urter hvis du har det tilgjengelig, eller du kan kutte litt ned på mengden av tørkede urter (1 ts). Ha løk, hvitløk, opphakkede urter, olivenolje, rødvinseddik, honning, salt og pepper i en bolle. Tilsett kjøttet og bland godt.
  • La kjøttet litt i marinaden i cirka én time. Skal du marinere kjøttet over noe lengre tid bør du sette det i kjøleskapet.
  • Tzatziki. Mens kjøttet marinerer kan du lage klar en hjemmelaget tzatziki, og kutte opp tomat og rødløk i strimler.
  • Stek kjøttet. Stek kjøttet kjapt i litt olje i en varm stekepanne. Bruk høy varme og stek til kjøttet er gjennomstekt.
  • Fordel tzatziki utover pitabrødene. Følg på med tomat, rødløk og stekt lammekjøtt. Rull pitabrødene sammen og nyt umiddelbart. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*