
Gyros! Når jeg har lyst på skikkelig digg helgemat, men som samtidig ikke er alt for usunn, så faller valget fort på gyros. Gyros er en gresk matrett, besående av urtemarinert kjøtt servert i pitabrød, med hjemmelaget tzatziki og gjorde litt oppskårne tomater og rødløk. Smaker fantastisk godt! Det er ikke uvanlig å få servert pommes frites i gyros, og for mange er kanskje dette en essensiell del, men i denne oppskriften har jeg utelatt potetene.
Jeg tok meg også tiden til å lage flate pitabrød , som i motsetning til de hule pitabrødene skal stekes i en tørr stekepanne. Om du ikke ikke har tiden til å lage pitabrød helt fra bunnen av så går det greit å kjøpe frosne, men anbefaler deg å forsøke å teste de flate pitabrødene jeg la ut. I tillegg synes jeg man bør servere gyros med hjemmelaget tzatziki, siden jeg har til overs å finne en butikkvariant som er skikkelig god. Og det har du uansett tid til å smelle sammen mens kjøttet marinerer.
Håper denne oppskriften på gyros faller i smak!
