
Andre enn meg som digger gyros? Vil i hvert fall tro det om jeg skal bedømme ut i fra reaksjonene jeg fikk på storyen på Instagram for ikke så lenge siden. Vanligvis lager jeg gyros med lammekjøtt, men for et sunnere alternativ valgte jeg kylling denne gangen. Du kan også bruke kyllinglår istedenfor kyllingfilet, da er det enklere å få et saftigere resultat.
Jeg synes det kan være litt tiltak med hjemmelaget gyros. Kjøttet skal marineres, pitabrødene skal bakes og tzatzikien skal lages. Men det er jo ikke noe i veien for å gjøre forberedelsene god tid i forveien. Tzatzikien kan lages og kyllingen kan allerede legges i marinade kvelden i forveien. Ja faktisk så blir det jo enda mer smak på kyllingen om du lar den marinere over natten. Gjør du som meg og fyller opp fryseren med hjemmelagede pitabrød, så er det i grunn bare å ta opp å tine rett før middag. Ja faktisk, så er det eneste du trenger å gjøre da å skjære opp grønnsakene og steke kyllingen. Så kjapt og enkelt!
- Se oppskrift på flate og grove pitabrød og tzatziki.



Siden jeg vet at det er de færreste som er like flinke til å gjøre forberedelsene i like stor grad, så har jeg i oppskriften tatt utgangspunkt i at du også må marinere kjøttet i 30 minutter, og lage tzatzikien. Derfor har jeg beregnet den totale tiden til cirka 1 time på denne oppskriften.

Først skal jeg prøve gyros med kylling – oppsettet er kjempefint og greit