Hjemmelaget gyros med kylling

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Gyros med kylling og tzatziki

Andre enn meg som digger gyros? Vil i hvert fall tro det om jeg skal bedømme ut i fra reaksjonene jeg fikk på storyen på Instagram for ikke så lenge siden. Vanligvis lager jeg gyros med lammekjøtt, men for et sunnere alternativ valgte jeg kylling denne gangen. Du kan også bruke kyllinglår istedenfor kyllingfilet, da er det enklere å få et saftigere resultat.

Jeg synes det kan være litt tiltak med hjemmelaget gyros. Kjøttet skal marineres, pitabrødene skal bakes og tzatzikien skal lages. Men det er jo ikke noe i veien for å gjøre forberedelsene god tid i forveien. Tzatzikien kan lages og kyllingen kan allerede legges i marinade kvelden i forveien. Ja faktisk så blir det jo enda mer smak på kyllingen om du lar den marinere over natten. Gjør du som meg og fyller opp fryseren med hjemmelagede pitabrød, så er det i grunn bare å ta opp å tine rett før middag. Ja faktisk, så er det eneste du trenger å gjøre da å skjære opp grønnsakene og steke kyllingen. Så kjapt og enkelt!

Siden jeg vet at det er de færreste som er like flinke til å gjøre forberedelsene i like stor grad, så har jeg i oppskriften tatt utgangspunkt i at du også må marinere kjøttet i 30 minutter, og lage tzatzikien. Derfor har jeg beregnet den totale tiden til cirka 1 time på denne oppskriften.

Gyros med kylling

4.4 fra 38 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: GreskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

50

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • Marinade
  • 2 dl gresk yoghurt

  • 1/2 stk sitron

  • 2 ss olivenolje

  • 2 ss rødvinseddik

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts sort pepper

  • 1 ss oregano, tørket

  • 1 ts paprikakrydder

  • 1 ts spisskummen

  • 1/2 ts koriander

  • 1 klype kajennepepper (valgfritt)

  • Tzatziki
  • 1/2 stk agurk

  • 1/4 ts salt

  • 1,5 dl gresk yoghurt

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1/4 ts hvit pepper

  • Til servering
  • 4 stk Pitabrød

  • 1 stk stor tomat

  • 1 stk agurk

  • 1 stk grønn paprika

  • 1/2 stk rødløk

Fremgangsmåte

  • Pitabrød. Lager du pitabrødene selv bør du gå i gang med det aller først. Her finner du en oppskrift på flate og grove pitabrød.
  • Lag marinaden. Bland sammen gresk yoghurt, sitronsaft, olivenolje og rødvinseddik i en bolle. Skrell og finhakk hvitløken. Bland hvitløken inn i yoghurtblandingen, sammen med salt, pepper, oregano, paprikakrydder, spisskummen, koriander og kajennepepper (etter ønske).
  • Skjær opp kyllingen i terninger på cirka 3×3 cm eller strimler, og bland den inn i marinaden. Dekk til bollen og sett den kjølig i minimum 30 minutter, men gjerne lengre. Kylling med marinade kan også gjøres klar dagen i forveien, for en enda mer smakfull opplevelse.
  • Gjør klar tzatzikien. Se oppskrift på tzatziki.
  • Når det er klart for steking. Del opp agurk, tomat, rødløk og paprika i skiver eller strimler. Legg grønnsakene til side.
  • Bruker du ferdige pitabrød bør du forvarme ovnen etter instruks på pose/pakke.
  • Ha litt olje i en varm stekepanne. Fjern den overflødige marinaden fra kyllingen før du har den i stekepannen. Stekes til den har fått en fin farge og er gjennomstekt. Snus underveis.
  • Varm pitabrødene mens du steke kyllingen.
  • Fordel tzatziki, stekt kylling og oppskårne grønnsaker utover pitabrødene. Fold pitabrødet sammen og nyt. Bruker du ferdigkjøpte pitabrød stapper du fyllet i pitabrødet som du er vant til. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

5 Kommentarer

  1. Først skal jeg prøve gyros med kylling – oppsettet er kjempefint og greit

  2. Jeanette

    Hei, laget denne oppskriften i går. Men jeg fikk ikke til kyllingen 😔 stekte på panna men den ble så rar, vanskelig å steke. Endte opp med en tørr greie.. hvordan steker du denne?
    Brød og tatziki ble kjempe godt 🤩

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei, så leit å høre. Hvis den ble tørrstekt så kan det høres ut som at den ble stekt for lenge, men vanskelig å si. Et godt tips er å passe på at du tar bort den overflødige yoghurten fra kyllingen. Kanskje det kan være årsaken, at kyllingen ble mer kokt enn stekt?

  3. Hvor mye fjerner du av overflødig marinade?
    Tørker av, eller bare plukker ut av bollen og skraper bort litt?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*