Halloumiburger med guacamole

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Halloumiburger med portobello

Det begynner å bli en stund siden jeg laget denne halloumiburgeren, så det var på høy tid at jeg la den ut. Jeg har jo også sett at siden jeg la ut burgeren i Instastory, så er det flere av dere som har søkt etter denne oppskriften på bloggen.

Til deg som ikke har hørt om halloumi før er så er det kort fortalt en ost fra Kypros, og en veldig god proteinkilde og perfekt for de som ønsker kjøttfrie alternativer. Den er ikke en smelteost og er derfor ypperlig til å grille eller steke i pannen. I denne oppskrifter har den erstattet hamburgeren, og utgjør en aldeles nydelig burger sammen med portobellsopp og guacamole. Har du ikke portobello så er ikke det et must, og jeg kan se for meg at ananas faktisk hadde vært ende bedre på denne burgeren. Hvis du er glad i ananas da. Jeg elsker ananas, og sier heller ikke nei takk til det på enkelte pizzatyper (yes, I’m one of those).

Hemmeligheten bak en god halloumiburger ligger i tilberedningen av halloumien. Når man steker denne osten er det veldig viktig med høy varme i pannen, ellers ender du gjerne opp med en gummikonsistens på hele burgeren. Du bør heller ikke la den ferdigstekte burgeren ligge etter at den er stekt, da er vi tilbake på dette med gummikonsistens. Ha gjerne derfor alle de andre komponentene klare til du skal steke osten. Stekt halloumi skal være sprø på utsiden og myk inni.

Det er også en fordel ned gode burgerbrød når man først lager burger. Jeg hadde heldigvis noen i fryseren, som jeg tidligere har laget etter denne oppskriften.

Banner - Mat du blir glad av

Halloumiburger med guacamole

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

2

burgere
Tilberedning

12

minutter
Steketid

8

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 burgerbrød

  • 250 gram 250 halloumi

  • 1/2 ts 1/2 chilipulver

  • Olivenolje til steking

  • 2 stk 2 portobello

  • 4 skiver 4 tomat

  • 2 skiver 2 rødløk

  • Guacamole
  • 1 stk 1 avokado

  • 1/3 stk 1/3 chili

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Siden jeg allerede hadde ferdige hamburgerbrød i fryseren fra tidligere av så har jeg ikke beskrevet fremgangsmåten på hamburgerbrødene her. Se oppskrift på hamburgerbrød.
  • Forvarm ovnen på 150 grader, vanlig- og undervarme.
  • Lag guacamolen. Skjær avokadoen i to og bruk en skje til å ta ut kjøttet. Ha avokado, finhakket hvitløk og chili i en skål. Bruk en gaffel til å mose avokadoen sammen med hvitløk og chili. Skvis over litt limesaft og smak til med salt og pepper.
  • Skjær opp tomat og rødløk i tynne skiver. Fjern stilken fra portobellosoppen, pensle den med litt olivenolje, krydre den med salt og stek den i en varm panne. Legg til side.
  • Legg hamburgerbrødene i stekeovnen dersom de er frosne (slik mine var)
  • Del halloumien opp i skiver. Pensle den med olivenolje og krydre den lett med chili. Stek så hallomien i en varm stekepanne, cirka 3 minutter på hver side, til den har fått fin farge og er lett sprø utvendig.
  • Skjær oppvarmede burgerbrød i to. Smør på et lite lag med guacamole, etterfulgt av nystekt halloumi, portobello, tomat og rødløk. Nyt burgeren mens halloumien enda er nystekt og sprø på utsiden! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Yum! Smakte helt nydelig!🤩

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*