• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. april 2019

Halloumisalat med granateple

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Quinoasalat med halloumi

Halloumisalat er rett og slett en skikkelig digg middagssalat som er verdt å teste. Proteinkilden i denne salaten er den kypriotiske grillosten halloumi, og tilfører deilig smak og konsistens til salaten. Jeg har også brukt quinoa i salaten, som ble et alternativ for pasta i salaten. Du må gjerne bruke pasta dersom det er det du har tilgjengelig, men quinoa er på sin side naturlig glutenfritt, proteinrik og stappfull av gode næringsmidler.

Når du steker halloumi er det viktig å bruke høy nok varme. Da får den en deilig sprø skorpe på utsiden, mens den fortsatt har en myk kjerne inni. Synes du halloumien får en gummikonsistens har du sannsynligvis ikke vært nok spandabel med varmen i pannen, eller at den har ligget for lenge etter at den er stekt. I oppskrifter med halloumi er det lurt å vente med å steke den til rett før servering, da har den fortsatt den sprø konsistensen når maten serveres.

Halloumisalat

Andre middagssalater på bloggen:

  • Falafelsalat
  • Lettvint kyllingsalat med rød pesto
  • Pasta med kyllling og soltørkede tomater

Halloumisalat med granateple

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. april 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Halloumisalat
Ingredienser
  • 250 gram halloumi
  • Chilipulver
  • Olivenolje
  • 1,5 dl quinoa
  • 1/2 sitron
  • 1 gul paprika
  • 1/2 hjertesalat
  • 125 gram sukkererter
  • 1/4 rødløk
  • 1 avokado
  • 1/2 granateple
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke quinoaen etter anvisning på pakken. Når quinoaen nærmer seg ferdigkokt tilsetter du en liten skvis med sitron for å gi den litt mer smak. La avkjøle til resten er ferdig.
Steg 2
Samtidig som quinoaen koker går du i gang med å gjøre klar grønnsakene. Kutt paprika og salat opp i strimler, rødløken skrelles og kuttes opp i tynne tynne båter. Rødløken er litt mildere i smaken enn den tradisjonelle gule løken, og jeg synes den er god som rå dersom skivene er tynne nok.
Steg 3
Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle. Når vannet fosskoker har du sukkerertene over i vannet og lar de ligge der i 10-20 sekunder. Hell de så over i et dørslag og skyll de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette kalles forvelling/blansering og er viktig for importerte sukkererter. Del sukkerertene i to eller tre biter.
Steg 4
Fjern steinen fra avokadoen og del den opp i biter. Ta ut kjernene fra et granateple. Her finnes det flere metoder på hvordan man best kan gjøre det uten å ha en granateple-eksplosjon utover hele kjøkkene (se video), selv liker å gjøre dette under vann eller over et dørslag i rennende vann.
Steg 5
Skjær halloumiosten i skiver. Pensle den med olivenolje og strø litt chilikrydder over skivene. Stekes i en varm panne i et par minutter på hver side, til den har fått godt med farge.
Steg 6
Blant salat og grønnsaker sammen med ferdigkokt quinoa. Dryss over granateplekjerner. Legg opp salaten på en tallerken og blant forsiktig inn biter av ferdigstekt hallloumi.

Håper halloumisalaten falt i smak!

 

 

Stikkord

  • glutenfritt
  • middagssalat
  • salat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hulkenpannekaker
Brennende kjærlighet

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Soppsuppe
16. november 2020
0 kommentarer

Soppsuppe

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales