Halloumisalat med granateple

Quinoasalat med halloumi

Halloumisalat er rett og slett en skikkelig digg middagssalat som er verdt å teste. Proteinkilden i denne salaten er den kypriotiske grillosten halloumi, og tilfører deilig smak og konsistens til salaten. Jeg har også brukt quinoa i salaten, som ble et alternativ for pasta i salaten. Du må gjerne bruke pasta dersom det er det du har tilgjengelig, men quinoa er på sin side naturlig glutenfritt, proteinrik og stappfull av gode næringsmidler.

Når du steker halloumi er det viktig å bruke høy nok varme. Da får den en deilig sprø skorpe på utsiden, mens den fortsatt har en myk kjerne inni. Synes du halloumien får en gummikonsistens har du sannsynligvis ikke vært nok spandabel med varmen i pannen, eller at den har ligget for lenge etter at den er stekt. I oppskrifter med halloumi er det lurt å vente med å steke den til rett før servering, da har den fortsatt den sprø konsistensen når maten serveres.

Halloumisalat

Andre middagssalater på bloggen:

Halloumisalat med granateple

Halloumisalat

Ingredienser

 • 250 gram halloumi
 • Chilipulver
 • Olivenolje
 • 1,5 dl quinoa
 • 1/2 sitron
 • 1 gul paprika
 • 1/2 hjertesalat
 • 125 gram sukkererter
 • 1/4 rødløk
 • 1 avokado
 • 1/2 granateple

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å koke quinoaen etter anvisning på pakken. Når quinoaen nærmer seg ferdigkokt tilsetter du en liten skvis med sitron for å gi den litt mer smak. La avkjøle til resten er ferdig.
Steg 2
Samtidig som quinoaen koker går du i gang med å gjøre klar grønnsakene. Kutt paprika og salat opp i strimler, rødløken skrelles og kuttes opp i tynne tynne båter. Rødløken er litt mildere i smaken enn den tradisjonelle gule løken, og jeg synes den er god som rå dersom skivene er tynne nok.
Steg 3
Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle. Når vannet fosskoker har du sukkerertene over i vannet og lar de ligge der i 10-20 sekunder. Hell de så over i et dørslag og skyll de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette kalles forvelling/blansering og er viktig for importerte sukkererter. Del sukkerertene i to eller tre biter.
Steg 4
Fjern steinen fra avokadoen og del den opp i biter. Ta ut kjernene fra et granateple. Her finnes det flere metoder på hvordan man best kan gjøre det uten å ha en granateple-eksplosjon utover hele kjøkkene (se video), selv liker å gjøre dette under vann eller over et dørslag i rennende vann.
Steg 5
Skjær halloumiosten i skiver. Pensle den med olivenolje og strø litt chilikrydder over skivene. Stekes i en varm panne i et par minutter på hver side, til den har fått godt med farge.
Steg 6
Blant salat og grønnsaker sammen med ferdigkokt quinoa. Dryss over granateplekjerner. Legg opp salaten på en tallerken og blant forsiktig inn biter av ferdigstekt hallloumi.