Halloumisalat med quinoa og søtpotet

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Halloumisalat med quinoa og søtpotet

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på halloumisalat med quinoa og søtpoteter. En enkel middagssalat som kan lages på rundt en halvtime, og som metter.

Både halloumi og quinoa er gode proteinkilder, og jeg så derfor ikke behovet for å inkludere kjøtt i salaten. Søtpotetene bakte jeg i ovnen, og er trolig det som trengs lengst tid. Det kan derfor være lurte å starte med de, og så lager du resten mens de bakes i ovnen. En annen ting som slår meg med denne salaten er hvor godt det er med ferske blåbær i salat. Utrolig lettvint, bare å drysse over litt blåbær, og du har et fruktig element som kan live opp enhver salat. Granateple er jo også godt i salater, faktisk så har jeg allerede en oppskrift på halloumisalat med granateple på bloggen. Kjempegod den også, men jeg ser at den fortjener et nytt og fristende bilde snart.

Jeg hadde nesten helt glemt hvor godt det er med halloumi! Den kypriotiske osten er nemlig perfekt til steking. Etter en runde i pannen så får den en knasende konsistens på utsiden mens innsiden er myk. Bare husk at osten bør ikke ligge mange minuttene etter at den er ferdigstekt, da blir den fort litt seig. Derfor passer jeg på at jeg kan ta halloumien omentrent rett fra stekepannen og i salaten, rett før servering.

Håper du ble inspirert!

Halloumisalat med quinoa og søtpotet

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter

Ingredienser

  • 200 gram halloumi

  • Olje til steking

  • Salt og pepper

  • 1 dl quinoa

  • Sitronsaft

  • 1 pose (á 65 gram) salatmix

  • 1/4 stk rødløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 stk avokado

  • 1 håndfull blåbær

  • Fersk basilikum

  • Ovnsbakt søtpotet
  • 1 stor søtpotet

  • 1 ss olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ovnsbakt søtpotet
  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skrell søtpoteten og del den opp i jevnstore terninger. Ha poteten over i en liten bolle, sammen med olivenolje, salt og pepper. Bland sammen.
  • Fordel søtpoteten utover et bakepapirkledd stekebrett. Bak potetene midt i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Skru gjerne på varmluft de siste fem minuttene av steketiden.
  • Quinoa
  • Ha quinoaen i en sil og skyll den i rikelig med vann.
  • Kok quinoaen i dobbelt så mye vann (1 del quinoa – 2 deler vann). Ha litt salt i vannet. La quinoaen koke i 15 minutter under lokk. Rør om av og til. Er det mye væske i kasserollen mot slutten av koketiden kan du fjerne lokket.
  • Halloumisalaten
  • Del halloumiosten opp i 0,5 – 1 cm tykke skiver. Pensle den med olje og krydre den med salt og pepper. Stek halloumiskivene i en varm stekepanne. Her gjelder det å ikke være sparsom på temperaturen, for at du skal få et resultat som blir skikkelig sprøtt på utsiden. Halloumien tåler ganske mye varme, og skal ha godt med farge på begge sidene.
  • Ha salaten i en skål. Rens rødløken og skjær den opp i tynne tynne båter. Paprikaen vaskes og kuttes i strimler. Del avokadoen i to, fjern steinen i midten og bruk en skje til å skille fruktkjøttet fra skallet. Skjær så avokadokjøttet opp i terninger. Bland rødløk, paprika og avokado forsiktig med salaten, sammen med litt blåbær og blader av fersk basilikum.
  • Skvis bittelitt sitronsaft over den kokte quinoaen og vend den inn i salaten samen med de bakte søtpotetene.
  • Skjær den ferdigstekte halloumien opp i strimler. Server salaten toppet med biter av halloumi. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*