
Jeg har lenge tenkt på at jeg burde lage baguetter snart, og i helgen skulle det skje. Jeg hadde nemlig planer om å lage en helt ny type kyllingsalat, og hadde bestemt meg for at den måtte nytes i en baguette. Ja, det er slike «hung ups» jeg kan få, det kan være alt fra hva jeg skal ha i en rett, eller hvordan den skal anrettes. Og siden jeg allerede hadde salaten på plass, så måtte jeg jo også lage baguettene som salaten nytes i.
Oppskriften på kyllingsalaten kommer litt senere denne uken, men i mellomtiden kan jeg friste med disse påleggssalatene:
Merkelig nok så har jeg aldri vært sånn kjempefan av helt fine brød, og helt siden jeg var liten så har jeg som regel styrt unna både loff og fine rundstykker om jeg har mulighet. Så da jeg skulle lage baguette så var det naturlig for meg å ha litt grovt i deigen. Ikke så mye, men bare litt havremel for at de skal mette noe lengre. Om du ønsker de helt fine så er det ikke noe i veien for å erstatte havremelet med siktet hvetemel. Siden havre ikke inneholder gluten så vil du nok oppleve at det er enklere å håndtere deigen dersom du bruker bare siktet hvete. Det er jo derfor det er enklere å få eksempelvis fine brød til å heve bedre enn grove brød.
Denne oppskriften rekker til 5 mindre baguetter (jeg la de fra langside til langside på stekebrettet). Ideelt sett hadde jeg delt deigen i 6, og laget de litt smalere. Gode ble de uansett, og selv etter et par dager på benken føltes de som ferske.
