Halvgrove pannekaker med havre

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Halvgrove pannekaker med havremel

Pannekaker er noe alle har et (godt) forhold til. Det står kanskje ikke pannekaker like ofte på menyen hos oss, som da jeg var liten, men jeg er minst like glad i den enkle middagsretten i dag.

Forrige uke bestemte jeg meg for å lage pannekaker, og for at de skulle mette litt ekstra så hadde jeg i en andel med havremel. De ble fantastisk gode, og ble servert med årets rørte blåbær og stekt bacon. Både bacon og blåbær er valgfritt, og utelater du bacon så har du også en kjempegod kjøttfri middag. Ønsker du helt fine pannekaker kan du erstatte havremelet med helt vanlig siktet hvetemel.

  • Lyst til å teste ut en ny måte å lage pannekaker på. Se oppskrift på ovnspannekake.

Halvgrove pannekaker med havre

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

8

pannekaker
Tilberede + svelle

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 1,5 dl havremel

  • 2 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 5 dl melk

  • 2 ss smeltet smør/margarin

Fremgangsmåte

  • Visp sammen eggene i en bolle. Tilsett havremelet, salt og halvparten av melken. Visp røren sammen. Rør inn resten av melet, før du til slutt sper i resten av melken og smeltet eller flytende smør/margarin.
  • La røren svelle i 20-40 minutter i kjøleskapet.
  • Smelt margarin i en stor stekepanne. Hell i en øse pannekakerøre. Unngå å dekke hele pannen med røre, men vend pannen slik at røren fordeler seg fint utover. Da får du mye tynnere pannekaker. Snu pannekaken når røren har stivnet helt gjennom.
  • Legg de ferdigstekte pannekakene i en stabel på et fat eller ildfastform. Legg gjerne et lokk over, eksempelvis en annen tallerken, slik at de holder varmen.
  • Server pannekakene mens de fortsatt er varme, med rørte blåbær, sukker eller hva du måtte foretrekke. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*