• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. februar 2018

Halvgrove pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Halvgrove pannekaker med blåbær

I dag er det visst pannekakedagen, noe jeg glemmer hvert eneste år. Men tilfeldighetene skulle ha det til at jeg i dag faktisk hadde planlagt å legge ut en ny pannekakeoppskrift på bloggen.

Denne gangen er det halvgrove pannekaker som står for tur til å komme ut på bloggen. Jeg liker best å spise de med hjemmelaget blåbærsyltetøy (her finner du en variant med mindre sukker) og stekt bacon, men smaker jo heller ikke feil med sukker og smeltet smør på. Ved siden av tar jeg gjerne en porsjon med havregrynsuppe eller sagogrynsuppe, siden det er dette jeg har vokst opp med. Utelater man baconet så er faktisk pannekaker også en enkel vegetarrett.

Halvgrov pannekake

Noen serveringsforslag. Server pannekakene:

  • som frokost med vaniljekesam og ferske bær
  • som middag med blåbærsyltetøy eller sukker, med bacon som tilbehør.
  • som en del av  tapasbordet, smurt med kremost, røkt laks og ruccola
  • som dessert med iskrem og lune bær. Se oppskrift

Halvgrove pannekaker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. februar 2018
  • 8 pannekaker
  • 35 min
  • Skriv ut
Halvgrove pannekaker
Ingredienser
  • 5 egg
  • 2 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk
Slik gjør du det
Steg 1
Visp sammen eggene i en bolle.
Steg 2
Ha i halvparten av melken, deretter mel og salt. Visp sammen til du har en klumpefri og tykk røre. Spe i resten av melken.
Steg 3
La røren stå og svelle i cirka 15 minutter.
Steg 4
Stek røren i litt smør i en varm stekepanner. Noen minutter på hver side. Jeg snur pannekaken første gangen når jeg ser at røren har stivnet i pannen. Det holder å ha smør i pannen på hver andre eller tredje pannekake.
Steg 5
Legg pannekakene i stabler på et fat etter hvert som de blir ferdigstekte.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Vegetartaco med linser og bønner
Brødblings med hamburgerrygg, brie og druer

Relaterte innlegg

Krydderstekte kikerter med potetmos
9. desember 2019
0 kommentarer

Krydderstekte kikerter med potetmos

Kyllinggryte med kokosmelk
5. desember 2019
0 kommentarer

Kyllinggryte med kokosmelk

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
29delinger