I dag er det visst pannekakedagen, noe jeg glemmer hvert eneste år. Men tilfeldighetene skulle ha det til at jeg i dag faktisk hadde planlagt å legge ut en ny pannekakeoppskrift på bloggen.
Denne gangen er det halvgrove pannekaker som står for tur til å komme ut på bloggen. Jeg liker best å spise de med hjemmelaget blåbærsyltetøy (her finner du en variant med mindre sukker) og stekt bacon, men smaker jo heller ikke feil med sukker og smeltet smør på. Ved siden av tar jeg gjerne en porsjon med havregrynsuppe eller sagogrynsuppe, siden det er dette jeg har vokst opp med. Utelater man baconet så er faktisk pannekaker også en enkel vegetarrett.
Noen serveringsforslag. Server pannekakene:
- som frokost med vaniljekesam og ferske bær
- som middag med blåbærsyltetøy eller sukker, med bacon som tilbehør.
- som en del av tapasbordet, smurt med kremost, røkt laks og ruccola
- som dessert med iskrem og lune bær. Se oppskrift
Halvgrove pannekaker
- 13. februar 2018
- 8 pannekaker
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 5 egg
- 2 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
- 2 dl siktet hvetemel
- 1/2 ts salt
- 5 dl melk
Slik gjør du det
- Steg 1
- Visp sammen eggene i en bolle.
- Steg 2
- Ha i halvparten av melken, deretter mel og salt. Visp sammen til du har en klumpefri og tykk røre. Spe i resten av melken.
- Steg 3
- La røren stå og svelle i cirka 15 minutter.
- Steg 4
- Stek røren i litt smør i en varm stekepanner. Noen minutter på hver side. Jeg snur pannekaken første gangen når jeg ser at røren har stivnet i pannen. Det holder å ha smør i pannen på hver andre eller tredje pannekake.
- Steg 5
- Legg pannekakene i stabler på et fat etter hvert som de blir ferdigstekte.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.