Halvgrove pannekaker

Halvgrove pannekaker med blåbær

I dag er det visst pannekakedagen, noe jeg glemmer hvert eneste år. Men tilfeldighetene skulle ha det til at jeg i dag faktisk hadde planlagt å legge ut en ny pannekakeoppskrift på bloggen.

Denne gangen er det halvgrove pannekaker som står for tur til å komme ut på bloggen. Jeg liker best å nyte de med rørte blåbær og stekt bacon, men smaker jo heller ikke feil med sukker og smeltet smør på. Utelater man baconet så er faktisk pannekaker også en enkel vegetarrett.

Oppskrift: Nesten sukkerfrie rørte blåbær

Halvgrov pannekake

Som tilbehør til pannekakene serverer jeg gjerne havregrynsuppe eller sagogrynsuppe. Dette høres kanskje rart ut for mange, men for meg som har vokst opp med dette kan jeg ikke tenke meg noe bedre.

Noen serveringsforslag. Server pannekakene:

  • som frokost med vaniljekesam og ferske bær
  • som middag med blåbærsyltetøy eller sukker, med bacon som tilbehør.
  • som en del av  tapasbordet, smurt med kremost, røkt laks og ruccola
  • som dessert med iskrem og lune bær. Se oppskrift

Halvgrove pannekaker

  • 13. februar 2018
  • 8 pannekaker
  • 35 min
  • Skriv ut
Halvgrove pannekaker

Ingredienser

  • 5 egg
  • 2 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp sammen eggene i en bolle.
Steg 2
Ha i halvparten av melken, deretter mel og salt. Visp sammen til du har en klumpefri og tykk røre. Spe i resten av melken.
Steg 3
La røren stå og svelle i cirka 15 minutter.
Steg 4
Stek røren i litt smør i en varm stekepanner. Noen minutter på hver side. Jeg snur pannekaken første gangen når jeg ser at røren har stivnet i pannen. Det holder å ha smør i pannen på hver andre eller tredje pannekake.
Steg 5
Legg pannekakene i stabler på et fat etter hvert som de blir ferdigstekte.