
I disse hjemmekontortider går det ekstra mye brødmat, og det er ikke første gangen jeg plutselig oppdager at brødboksen er tom. Da gjelder det å finne andre smarte alternativer, som ikke krever alt for lang tid.
I forrige uke delte jeg et lunsjbilde av noen lettvinte og halvgrove proteinscones, og utrolig mange har spurt etter oppskrift. Jeg kom til å kalle de for proteinrundstykker på Instagram, men det er jo egentlig scones. Istedenfor gjær så har jeg brukt bakepulver som hevemiddel. Nå er det jo også egg i denne oppskriften, men de er uansett nærmere scones enn rundstykker.
Proteinsconesene, som andre scones, smaker best mens de er nystekte. Men dersom du får noen til overs så vil jeg anbefale å fryse de. La de tine i romtemperatur, og varm de noen minutter på 175 grader varmluft før servering.
Ønsker du enda grovere bakst? Jeg har fra før av publisert en svært lik oppskrift på grove proteinrundstykker (som strengt talt også er scones), eller sjekk ut disse proteinrike proteinrike frokostpannekakene.

