Halvgrove proteinscones

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Proteinscones

I disse hjemmekontortider går det ekstra mye brødmat, og det er ikke første gangen jeg plutselig oppdager at brødboksen er tom. Da gjelder det å finne andre smarte alternativer, som ikke krever alt for lang tid.

I forrige uke delte jeg et lunsjbilde av noen lettvinte og halvgrove proteinscones, og utrolig mange har spurt etter oppskrift. Jeg kom til å kalle de for proteinrundstykker på Instagram, men det er jo egentlig scones. Istedenfor gjær så har jeg brukt bakepulver som hevemiddel. Nå er det jo også egg i denne oppskriften, men de er uansett nærmere scones enn rundstykker.

Proteinsconesene, som andre scones, smaker best mens de er nystekte. Men dersom du får noen til overs så vil jeg anbefale å fryse de. La de tine i romtemperatur, og varm de noen minutter på 175 grader varmluft før servering.

Ønsker du enda grovere bakst? Jeg har fra før av publisert en svært lik oppskrift på grove proteinrundstykker (som strengt talt også er scones), eller sjekk ut disse proteinrike proteinrike frokostpannekakene.

Halvgrove proteinrundstykker
Banner - Mat du blir glad av

Halvgrove proteinscones

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Frokost, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

10

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram 150 fullkornshvetemel

  • 125 gram 125 siktet hvetemel

  • 2 ts 2 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 175 gram 175 gresk yoghurt eller kesam

  • 3 stk 3 egg

  • Dekor
  • Frø (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Bland sammen sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
  • Tilsett yoghurt og sammenvispede egg, og jobb deigen lett sammen. Hold gjerne igjen cirka 1/2 ss av eggene til pensling. Kna deigen noen minutter. Den skal være klissete å jobbe med.
  • Sett deigen utover et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en skje. Dersom deigen er litt fast i konsistensen, så kan du også rulle den til en pølse og del den opp i 8-10 like store deler. Trill hvert emne til runde boller, som du trykker lett flate.
  • Pensle rundstykkene med vann eller egg om du ønsker, og dryss over frø.
  • Stek proteinsconesene nest nederst i ovnen i cirka 20 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*