• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. januar 2021

Halvgrove proteinscones

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Proteinscones

I disse hjemmekontortider går det ekstra mye brødmat, og det er ikke første gangen jeg plutselig oppdager at brødboksen er tom. Da gjelder det å finne andre smarte alternativer, som ikke krever alt for lang tid.

I forrige uke delte jeg et lunsjbilde av noen lettvinte og halvgrove proteinscones, og utrolig mange har spurt etter oppskrift. Jeg kom til å kalle de for proteinrundstykker på Instagram, men det er jo egentlig scones. Istedenfor gjær så har jeg brukt bakepulver som hevemiddel. Nå er det jo også egg i denne oppskriften, men de er uansett nærmere scones enn rundstykker.

Proteinsconesene, som andre scones, smaker best mens de er nystekte. Men dersom du får noen til overs så vil jeg anbefale å fryse de. La de tine i romtemperatur, og varm de noen minutter på 175 grader varmluft før servering.

Ønsker du enda grovere bakst? Jeg har fra før av publisert en svært lik oppskrift på grove proteinrundstykker (som strengt talt også er scones), eller sjekk ut disse proteinrike proteinrike frokostpannekakene.

Halvgrove proteinrundstykker

Halvgrove proteinscones

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. januar 2021
  • 8-10 stk
  • 30 min
  • Skriv ut
Halvgrove proteinscones
Ingredienser
  • 150 gram fullkornshvetemel
  • 125 gram siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 175 gram gresk yoghurt eller kesam
  • 3 egg
  • Dekor
  • Frø (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Bland sammen sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
Steg 3
Tilsett yoghurt og sammenvispede egg, og jobb deigen lett sammen. Hold gjerne igjen cirka 1/2 ss av eggene til pensling. Kna deigen noen minutter. Den skal være klissete å jobbe med.
Steg 4
Sett deigen utover et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av en skje. Dersom deigen er litt fast i konsistensen, så kan du også rulle den til en pølse og del den opp i 8-10 like store deler. Trill hvert emne til runde boller, som du trykker lett flate.
Steg 5
Pensle rundstykkene med vann eller egg om du ønsker, og dryss over frø.
Steg 6
Stek proteinsconesene nest nederst i ovnen i cirka 20 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Avkjøles på rist.

Stikkord

  • Rundstykker
  • Scones

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

15 varmende middagsretter
Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Relaterte innlegg

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Banangranola
30. juni 2020
0 kommentarer

Banangranola

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales