
Det er utrolig kjekt å kunne fylle opp fryseren med noen halvgrove horn. Da har man kjappe måltider bare minutter unna når blodsukkeret kryper nedover.
For en stund siden lagde jeg noen halvgrove surdeigshorn med ost og skinke, utrolig kjekke å ha i fryseren. Surdeigsstarteren har jeg hatt i over 3 år nå, og er gøy å se hvor mye spennende jeg kan lage med den “hjemmelagede” surdeigsstarteren min. Tidligere har den blitt brukt i alt fra kanelknuter av surdeig til hvit surdeigspizza.
Tips! Sett bunnen god tid i forkant av utbaking. Deigen bør heve i 8-12 timer før utbaking. Har du ikke så lang tid kan du jukse litt ved å bruke 150 gram bakeklar surdeigsstarter og 1/2 ts tørrgjør i deigen. Gjæren gir deigen et ekstra piff, og du trenger bare 3-4 timer på å heve deigen. Vær obs på at deigen vil bli litt mindre sur på smak.
Håper surdeigshornene (eller noen av de andre surdeigsoppskriftene) faller i smak!
