Halvgrove surdeigshorn med ost og skinke

Lages på: 12 timer Nivå: Middels
Surdeigshorn med ost og skinke

Det er utrolig kjekt å kunne fylle opp fryseren med noen halvgrove horn. Da har man kjappe måltider bare minutter unna når blodsukkeret kryper nedover.

For en stund siden lagde jeg noen halvgrove surdeigshorn med ost og skinke, utrolig kjekke å ha i fryseren. Surdeigsstarteren har jeg hatt i over 3 år nå, og er gøy å se hvor mye spennende jeg kan lage med den “hjemmelagede” surdeigsstarteren min. Tidligere har den blitt brukt i alt fra kanelknuter av surdeig til hvit surdeigspizza.

Tips! Sett bunnen god tid i forkant av utbaking. Deigen bør heve i 8-12 timer før utbaking. Har du ikke så lang tid kan du jukse litt ved å bruke 150 gram bakeklar surdeigsstarter og 1/2 ts tørrgjør i deigen. Gjæren gir deigen et ekstra piff, og du trenger bare 3-4 timer på å heve deigen. Vær obs på at deigen vil bli litt mindre sur på smak.

Håper surdeigshornene (eller noen av de andre surdeigsoppskriftene) faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Halvgrove surdeigshorn med ost og skinke

0 fra 0 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Porsjoner

12

horn
Tilberedning + heving

11

timer 
Steketid

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 dl 3 fullkornshvetemel eller sammalt hvete

  • 2,5 dl 2,5 siktet hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 2 ss 2 bakeklar surdeigsstarter

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • Fyll
  • 12 skiver 12 kokt skinke

  • 12 skiver 12 hvitost

  • Egg

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Bland det tørre i en bolle. Ha to spiseskjeer bakeklar surdeigsstarter sammen med kaldt vann og bland det sammen med resten. Elt deigen i 4-5 minutter med kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Siden deigen skal heve såpass lenge så kutter jeg ned på eltetiden. Brødet blir gjerne litt løsere av å så lang hevetid, så la gjerne deigen være litt mindre klissete enn du vanligvis ville hatt den.
  • Dekk bollen til med plast eller et lokk, og la den heve i cirka 10 timer i romtemperatur.
  • Ha deigen over på et godt melet underlag. Del den i to, og jobb eventuelt inn litt mel i deigen ved behov. Trill hvert emne ut til en ball og kjevle de flate som du ville gjort med en pizza. Pass på at du godt med mel under.
  • Skjær hver av leivene opp i seks like store “pizzastykker”. Fordel utover ost og skinke utover hver av “trekantene”. Rull de så sammen inn mot midten, slik at du får formen av et horn.
  • Sett hornene til heving i cirka 45 minutter, med snippen ned. Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Pensle surdeigshornene med egg og strø over sesamfrø rett før de går i ovnen. Stekes cirka 12-14 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*