Hvitløksbrød

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Hvitløksbrød med kylling tandoori

Jeg elsker hvitløksbrød! Kommer jeg over et skikkelig godt hvitløksbrød så spiser jeg gjerne det foran selveste hovedretten. Og selv om jeg vet vi skal omgås folk etter mat, så lar jeg meg ikke så lett styra unna dette herlige tilbehøret.

Denne gangen hadde vi heldigvis ikke planer om å være sosial etterpå, og jeg kunne mumse innpå med enorme mengder hvitløksbrød. Brødet hadde jeg laget helt selv, rett og slett kjevlet utover en vanlig brøddeig, som jeg smurte hvitløkssmør utover. På samme måte som når man lager kanelsnurrer. For estetikkens skyld delte jeg rulle på langs og tvinnet den sammen før jeg la den i en brødform. Ble fantastisk flott! Men når det er sagt så må jeg innrømme at det var litt trøblete å skjær brødet opp i ettertid. All smøret gjorde naturlig nok at lagene  i brødet ikke hang sammen, men det ble litt av sjarmen med dette hjemmelaget hvitløksbrødet.

Flettet og oppskåret hvitløksbrød

Håper dette hjemmelagede hvitløksbrødet faller i smak!

Hvitløksbrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørNivå: Middels
Porsjoner

1

brød
Tilberedning + heving

2

timer 

25

minutter
Steketid

35

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • 250 gram hvetemel

  • 250 gram fullkornshvetemel

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/2 ts ts salt

  • 3,5 dl vann

  • 1 ss olivenolje

  • Hvitløkssmør
  • 150 gram romtemperert smør

  • 5 fedd hvitløk

  • 1,5 ts salt

  • 1/2 ts paprikakrydder

  • Persille

  • Til pensling
  • Egg

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett vann (max 20 grader) og olivenolje, og elt det sammen til du har en smidig deig. Beregn cirka 15 minutter dersom du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Elter du for hånd bør du beregne enda lengre tid om du makter.
  • Dekk bollen til med et lokk eller plastfolie. La den heve i cirka 1,5 – 2 timer, til den har doblet størrelsen.
  • Mens deigen hever kan du lage hvitløkssmøret du skal fylle brødet med. Finhakk persille og knus/finhakk hvitløk. Rør sammen romtemperert smør, hvitløk salt, paprika og persille i en liten bolle. Smak til med riktig mengde salt. Kryddersmøret bør være ganske salt, men dersom smøret er salt fra før kan det være du må redusere mengden en del.
  • Hvelv deigen over på et bakstbord. Dra den utover et par gangen for så å brette kantene inn i mot midten, strø på litt mel dersom den er klissete. Kjevle den så utover til en rektangulær leiv som er ca 0,5 cm tykk.
  • Smør utover kryddersmøret og rull deigen sammen til en pølse. Skjær den i to på langs og tvinn de hva av delene sammen. Litt vanskelig å forklare, men forsøk å ha snittflaten på halvdelene vendt oppover hele tiden, slik at ikke smøret renner ut av deigen i ovnen. Legg det tvinnede brødet i en bakepapirkledd brødform. Dekk til og la det heve i 30-45 minutter.Flettet hvitløksbrød
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle det ferdighevede brødet med sammenvispet egg (kan sløyfes). Sett brødet nederst i ovnen og la det steke i cirka 30-40 minutter.
  • Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på rist. Vær forsiktig! Det kan ligge noe smør igjen nederst i brødformen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*