Slik lager du denne hamburgeren

  1. Start med brødene hvis du skal lage de selv. Oppskriften på grove og deilige brød finner du i dette innlegget. Et fint tidspunkt på å lage burgeren vil være når burgerbrødene er trykt flate og er satt til etterheving.
  2. Bland sammen karbonadedeig, egg, worcestersaus, melk, salt og pepper i en liten bolle. Bruk hendene og jobb det bestemt sammen i noen minutter til at deigen har fått en jevn konsistens.
  3. Så snart burgerbrødene er satt i stekeovnen kan du også gå i gang med å steke selve burgeren. Form kjøttfarsen til 4 runde baller, og klem disse litt ca 2-3 cm flate enten med hendene eller stekespaden. Stek burgerne i en panne i litt olje, ca 4-5 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Bruk gjerne lokk når du steke for å få en jevn varme.
  4. Gjør klar salat og skjær tomaten i skiver mens kjøttet steker.
  5. Når burgerne nærmer seg ferdige legger du en skive cheddar på toppen. Legg de over på et fat så snart de er ferdigstekte, slik at de får temperert seg litt før de skal nytes. Skyll av stekepannen og bruk den samme pannen til å steke noen skiver bacon.
  6. Del nystekte burgerbrød i to, smør et tynt lag med BBQ-saus på den nederste delen. Legg salat og tomat nederst, følg på med burgeren, nystekt bacon og til slutt en liten dæsj BBQ-saus.

Det er mye mat i burgeren og valgte derfor å spise den uten noe annet tilbehør. Du kan så klart også lage noen deilige fries ved siden av, eller litt ekstra salat.

Håper burgeren faller i smak!

Hamburger med bacon og cheddar - miljø2

100% grove burgerbrød
100% grove burgerbrød