Hamburger med bacon og cheddar

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Hamburger med bacon og cheddar

En fullpakket helg gjorde at jeg dessverre ikke rakk å publisere denne hamburgeroppskriften før i dag. Oppskriften på burgerbrødene fikk jeg ut på fredag, men selve burgeren kom først et par dager senere. Oppskriften på 100% grove burgerbrød av speltmel kan du finne her.

Det er ikke så ofte jeg lager hamburger, men de gangene jeg har gjort det tenker jeg at det er noe jeg må gjøre oftere. Denne gangen laget jeg en variant med bacon, cheddar og BBQ-saus, og er en av de saftigste burgerne jeg har laget til nå. Om du ikke har alle ingrediensene i hus, så kan du eventuelt erstatte worcestersaus med soyasaus, og cheddar med en annen type ost, eller så har du et godt tips til neste helg.

OBS! Tilberednings-/steketiden jeg har skrevet i denne oppskriften er uten hjemmelagede burgerbrød.

Det er mye mat i burgeren og valgte derfor å spise den uten noe annet tilbehør. Du kan så klart også lage noen deilige fries ved siden av, eller litt ekstra salat.

Håper burgeren faller i smak!

Hamburger med bacon og cheddar

4.8 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk burgerbrød

  • 600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 2 ss worcestersaus

  • 1 stk egg

  • 1 dl melk

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Topping
  • 8 skiver bacon

  • 4 skiver cheddar

  • 8 ss BBQ saus

  • 8 skiver tomater

  • Salatblader

Fremgangsmåte

  • Start med brødene hvis du skal lage de selv. Se oppskrift på grove hamburgerbrød. Et fint tidspunkt på å lage burgeren vil være når burgerbrødene er trykt flate og er satt til etterheving.
  • Bland sammen karbonadedeig, egg, worcestersaus, melk, salt og pepper i en liten bolle. Bruk hendene og jobb det bestemt sammen i noen minutter til at deigen har fått en jevn konsistens.
  • Så snart burgerbrødene er satt i stekeovnen kan du også gå i gang med å steke selve burgeren. Form kjøttfarsen til 4 runde baller, og klem disse litt ca 2-3 cm flate enten med hendene eller stekespaden. Stek burgerne i en panne i litt olje, ca 4-5 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Bruk gjerne lokk når du steke for å få en jevn varme.
  • Gjør klar salat og skjær tomaten i skiver mens kjøttet steker.
  • Når burgerne nærmer seg ferdige legger du en skive cheddar på toppen. Legg de over på et fat så snart de er ferdigstekte, slik at de får temperert seg litt før de skal nytes. Skyll av stekepannen og bruk den samme pannen til å steke noen skiver bacon.
  • Del nystekte burgerbrød i to, smør et tynt lag med BBQ-saus på den nederste delen. Legg salat og tomat nederst, følg på med burgeren, nystekt bacon og til slutt en liten dæsj BBQ-saus.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*