• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. januar 2017

Hamburger med bacon og cheddar

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hamburger med bacon og cheddar

En fullpakket helg gjorde at jeg dessverre ikke rakk å publisere denne hamburgeroppskriften før i dag. Oppskriften på burgerbrødene fikk jeg ut på fredag, men selve burgeren kom først et par dager senere. Oppskriften på 100% grove burgerbrød av speltmel kan du finne her.

Det er ikke så ofte jeg lager hamburger, men de gangene jeg har gjort det tenker jeg at det er noe jeg må gjøre oftere. Denne gangen laget jeg en variant med bacon, cheddar og BBQ-saus, og er en av de saftigste burgerne jeg har laget til nå. Om du ikke har alle ingrediensene i hus, så kan du eventuelt erstatte worcestersaus med soyasaus, og cheddar med en annen type ost, eller så har du et godt tips til neste helg.

OBS! Tilberednings-/steketiden jeg har skrevet i denne oppskriften er uten hjemmelagede burgerbrød.

Hamburger med bacon og cheddar

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. januar 2017
  • 4 burgere
  • 25 min
  • Skriv ut
Hamburger med bacon og cheddar
Ingredienser
  • 4 burgerbrød
  • 600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2 ss worcestersaus
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Topping
  • 8 skiver bacon
  • 4 skiver cheddar
  • 1/2 - 1 dl BBQ saus
  • 8 skiver tomater
  • Salatblader
Slik gjør du det
Steg 1
Start med brødene hvis du skal lage de selv. Oppskriften på grove og deilige brød finner du i dette innlegget. Et fint tidspunkt på å lage burgeren vil være når burgerbrødene er trykt flate og er satt til etterheving.
Steg 2
Bland sammen karbonadedeig, egg, worcestersaus, melk, salt og pepper i en liten bolle. Bruk hendene og jobb det bestemt sammen i noen minutter til at deigen har fått en jevn konsistens.
Steg 3
Så snart burgerbrødene er satt i stekeovnen kan du også gå i gang med å steke selve burgeren. Form kjøttfarsen til 4 runde baller, og klem disse litt ca 2-3 cm flate enten med hendene eller stekespaden. Stek burgerne i en panne i litt olje, ca 4-5 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Bruk gjerne lokk når du steke for å få en jevn varme.
Steg 4
Gjør klar salat og skjær tomaten i skiver mens kjøttet steker.
Steg 5
Når burgerne nærmer seg ferdige legger du en skive cheddar på toppen. Legg de over på et fat så snart de er ferdigstekte, slik at de får temperert seg litt før de skal nytes. Skyll av stekepannen og bruk den samme pannen til å steke noen skiver bacon.
Steg 6
Del nystekte burgerbrød i to, smør et tynt lag med BBQ-saus på den nederste delen. Legg salat og tomat nederst, følg på med burgeren, nystekt bacon og til slutt en liten dæsj BBQ-saus.

Det er mye mat i burgeren og valgte derfor å spise den uten noe annet tilbehør. Du kan så klart også lage noen deilige fries ved siden av, eller litt ekstra salat.

Håper burgeren faller i smak!

 

Stikkord

  • burger
  • Hamburger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

100% grove burgerbrød av speltmel
Enkel hverdagsgryte inspirert fra østen

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales