• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. september 2015

Hamburger med pesto og mozzarella

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hamburger med basilikumpesto og mozzarella

Jeg må innrømme at det er ikke ofte jeg spiser hamburger, særlig ikke hvis jeg spiser ute. Men denne oppskriften på hamburger har i stor grad endret mitt syn på hamburger: Den er kjempegod, hamburgerbrødene er ikke tørre, ingen fet dressing og hamburgerbrødene er dessuten grove.

Jeg anbefaler å lage pestoen selv når man først tar seg bryet med å lage en skikkelig god burger. Se oppskrift på hjemmelaget pesto.

Trenger du litt mer burgerinspirasjon? Hva med en hamburger med bacon og cheddar, eller kanskje en panert lakseburger for en sunnere variant. Kan også friste med en halloumiburger dersom du er på utkikk etter en kjøttfri oppskrift.

Lykke til!

Hamburger med pesto

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. september 2015
  • 2 burgere
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Hamburger med pesto og mozzarella
Ingredienser
  • Burgerbrød
  • 100 gram fullkornshvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1/4 pose tørrgjær
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 ss olivenolje
  • 1 egg
  • Eggehvite til pensling
  • Sesamfrø til dekor
  • Burger
  • 500 gram karbonadedeig
  • Salt og pepper
  • Fyll
  • Pesto
  • 25 gram ruccola
  • 1 stor tomat
  • 100 gram mozzarella
Slik gjør du det
Steg 1
Burgerbrød (Inspirert av oppskrift i Burgerboka). Ha mel, salt og sukker i en bolle. Varm melk og vann i en kasserolle til den er litt under fingervarm (ikke mer enn 30 grader). Ha tørrgjær i en liten kopp og tilsett 3 ss av melkeblandingen. Rør til at gjæret er oppløst.
Steg 2
Hell melk, gjærblanding, olje og egg i bollen med melet. Kna deigen med en kjøkkenmaskin i ca 15 minutter, til du har en smidig deig. Dekk bollen med en plastfolie og la heve i ca 1 time.
Steg 3
Del så deigen i to og form hver del til en ball. Hver ball trykkes til ca 1 cm flat sirkel på stekebrettet. Dekk med plast og la etterheve i ca 45 minutter
Steg 4
Pensle med eggehviter og strø over sesamfrø, før du steker brødene midt i ovnen i ca 13-14 minutter på 200 grader.
Steg 5
Burgeren. Ha litt olje på hendene, og kna sammen karbonadedeig/kjøttdeig med pepper. Form deigen til 2 ca 2 cm tykke hamburgere. Strø salt over og stek på medium varme i en stekepanne, i ca 4-5 minutter på hver side.
Steg 6
La hamburgerne hvile i noen minutter etter steking, og skjær så et lite snitt for å se om den er nok stekt.
Steg 7
Komposisjon. Del hvert brød i 2, og smør pesto på hver nedre halvdel. Legg deretter på ruccola, hamburger, skiver av bifftomat og til slutt mozzarella.
Steg 8
Jeg synes disse hamburgerne er såpass store og mettende at det ikke er behov for noe annet tilbehør, men det er en smakssak.

 

Stikkord

  • burger
  • Hamburger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Omelett med serrano og cottage cheese
Smuldrepai med havregryn og blåbær

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales