Hamburger med pesto og mozzarella

Lages på: 2 timer 30 minutter Nivå: Middels
Hamburger med basilikumpesto og mozzarella

Jeg må innrømme at det er ikke ofte jeg spiser hamburger, særlig ikke hvis jeg spiser ute. Men denne oppskriften på hamburger har i stor grad endret mitt syn på hamburger: Den er kjempegod, hamburgerbrødene er ikke tørre, ingen fet dressing og hamburgerbrødene er dessuten grove.

Jeg anbefaler å lage pestoen selv når man først tar seg bryet med å lage en skikkelig god burger. Se oppskrift på hjemmelaget pesto.

Trenger du litt mer burgerinspirasjon? Hva med en hamburger med bacon og cheddar, eller kanskje en panert lakseburger for en sunnere variant. Kan også friste med en halloumiburger dersom du er på utkikk etter en kjøttfri oppskrift.

Lykke til!

Hamburger med pesto og mozzarella

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

store burgere
Tilberedning + heving

2

timer 

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Burgerbrød
  • 100 gram fullkornshvetemel

  • 1/4 ts salt

  • 1 ts sukker

  • 1/4 pose tørrgjær

  • 1/2 dl vann

  • 1/2 dl melk

  • 1/2 ss olivenolje

  • 1 stk egg

  • Eggehvite til pensling

  • Sesamfrø til dekor

  • Burger
  • 500 gram karbonadedeig

  • Salt og pepper

  • Fyll
  • Pesto

  • 25 gram ruccola

  • 1 stk stor tomat

  • 100 gram mozzarella

Fremgangsmåte

  • Burgerbrød. Ha mel, salt og sukker i en bolle. Varm melk og vann i en kasserolle til den er lunken (ikke mer enn 15-20 grader). Ha tørrgjær i en liten kopp og tilsett 3 ss av melkeblandingen. Rør til at gjæret er oppløst.
  • Hell melk, gjærblanding, olje og egg i bollen med melet. Kna deigen med en kjøkkenmaskin i 15-20 minutter, til du har en smidig deig. Dekk bollen med en plastfolie og la heve i omentrent 1 time.
  • Del så deigen i to og form hver del til en ball. Hver ball trykkes til ca 1 cm flat sirkel på stekebrettet. Dekk med plast og la etterheve i rundt 45 minutter
  • Pensle med eggehviter og strø over sesamfrø, før du steker brødene midt i ovnen i ca 13-14 minutter på 200 grader.
  • Burgeren. Ha litt olje på hendene, og kna sammen karbonadedeig/kjøttdeig med pepper. Form deigen til to stykk cirka 2 cm tykke hamburgere. Strø salt over og stek på medium varme i en stekepanne, i 4-5 minutter på hver side.
  • La hamburgerne hvile i noen minutter etter steking, og skjær så et lite snitt for å se om den er nok stekt.
  • Komposisjon. Del hvert brød i 2, og smør pesto på hver nedre halvdel. Legg deretter på ruccola, hamburger, skiver av bifftomat og til slutt mozzarella.
  • Jeg synes disse hamburgerne er såpass store og mettende at det ikke er behov for noe annet tilbehør, men det er en smakssak.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*