• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. november 2019

Hasselbackpoteter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter! Sjekk disse flotte potetene!  De er heller ikke så vanskelige å lage, krever bare litt knivferdigheter og en god runde i ovnen. Potetene blir lett sprø på utsiden, samtidig som de er myke inni. Med andre ord perfekt dersom man vil lage noe som ser litt ekstra fjongt ut og samtidig smaker godt.

Dette er en oppskrift på hasselbackpoteter med hvitløk. Det er ikke noe i veien for å droppe hvitløken til fordel for andre krydre dersom du ønsker. For å pimpe potetene max hadde jeg over litt revet parmesan de siste 10 minuttene. Dette setter en ekstra god smak på hasselbackpotetene, men kan fint sløyfes dersom du ikke har parmesan. Har du annen ost med litt smak på kan du også bruke den.

Dersom du er like glad i poteter som meg så kan jeg også anbefale disse knuste og sprø potetene eller en oppskrift på rösti/røstipoteter.

Håper det smaker!

Hasselbackpoteter med hvitløk

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. november 2019
  • 6 poteter
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Hasselbackpoteter
Ingredienser
  • 6 poteter
  • 1 ss olivenolje til pensling
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 2 ss revet parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Vask så potetene dersom det er nødvendig. Skjær de så i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom. Et tips er å legge spisepinner på hver side av potetene slik at du aldri skjærer helt gjennom.
Steg 3
Pensle så potetene med olivenolje, og sett de i en smurt ildfastform.
Steg 4
Finhakk en fedd hvitløk. Fordel hvitløken utover potetene, strø over salt og pepper.
Steg 5
Stek potetene i ovnen cirka 50 minutter. Pensle potetene med smør cirka hvert 10-15 minutt. De siste 10 minuttene kan du strø parmesan over.
Steg 6
Server potetene mens de enda er varme. Håper denne oppskriften på hasselbackpoteter falt i smak! Vel bekomme

Stikkord

  • potet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pitabrød med krydderstekte kikerter
Jegergryte

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales