Hasselbackpoteter

Lages på: 1 time Nivå: Enkel

Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter! Sjekk disse flotte potetene!  De er heller ikke så vanskelige å lage, krever bare litt knivferdigheter og en god runde i ovnen. Potetene blir lett sprø på utsiden, samtidig som de er myke inni. Med andre ord perfekt dersom man vil lage noe som ser litt ekstra fjongt ut og samtidig smaker godt.

Dette er en oppskrift på hasselbackpoteter med hvitløk. Det er ikke noe i veien for å droppe hvitløken til fordel for andre krydre dersom du ønsker. For å pimpe potetene max hadde jeg over litt revet parmesan de siste 10 minuttene. Dette setter en ekstra god smak på hasselbackpotetene, men kan fint sløyfes dersom du ikke har parmesan. Har du annen ost med litt smak på kan du også bruke den.

Dersom du er like glad i poteter som meg så kan jeg også anbefale disse knuste og sprø potetene eller en oppskrift på rösti/røstipoteter.

Håper det smaker!

Hasselbackpoteter med hvitløk

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Antall

6

poteter
Tilberedning

10

minutter
Steketid

50

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 6 stk poteter

  • 1 ss olivenolje til pensling

  • Salt og pepper

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss smør

  • 2 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Vask så potetene dersom det er nødvendig. Skjær de så i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom. Et tips er å legge spisepinner på hver side av potetene slik at du aldri skjærer helt gjennom. Pensle potetene med olivenolje, og sett de i en smurt ildfastform.
  • Finhakk en fedd hvitløk. Fordel hvitløken utover potetene, strø over salt og pepper.
  • Stek potetene i ovnen cirka 50 minutter. Pensle potetene med smør cirka hvert 10-15 minutt. De siste 10 minuttene kan du strø parmesan over.
  • Server potetene mens de enda er varme. Håper denne oppskriften på hasselbackpoteter falt i smak! Vel bekomme

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*