Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Hasselnøttpålegg med sjokolade

En av mine guilty pleasures er at jeg elsker Nugatti. Jeg vet jo at det på ingen måte er sunt, fullt av tilsetningsstoffer og er under 10% hasselnøtter i pålegget. Derfor har jeg flere ganger laget et hjemmelaget hasselnøttpålegg med sjokolade istedenfor. Ikke bare smaker det mye bedre, men sjokoladepålegget inneholder rundt 40% nøtter og er mye sunnere en påleggene du får kjøpt på butikken.

Se også: Sunnere nøttepålegg med mørk sjokolade

Hasselnøttpålegget smaker godt på enten det er brød, rundstykker, vafler eller boller. Oppbevares i romtemperatur for å holde det smørbart. Skulle det bli hardt kan du sette glasset i et vannbad før servering.

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

4 fra 12 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 125 gram 125 hasselnøtter

  • 100 gram 100 dronningsjokolade

  • 100 gram 100 mørk sjokolade

  • 2 ss 2 nøytral olje eller smør

  • 1 ss 1 melis (etter smak)

  • 2 ss 2 kakao

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1 klype 1 salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Fordel hasselnøttene utover et stekebrett eller en stor ildfastskål. Rist hasselnøttene i 8-10 minutter, til de begynner å bli gylne og skallet slipper. Ta ut nøttene og la de avkjøle seg noen minutter.
  • Mens du venter på at nøttene skal bli ferdige i ovnen kan du smelte sjokoladen over et vannbad. Hakk den fint, og ha den over i en bolle. Varm en kasserolle med vann til det begynner å ryke, skru så ned på varmen. Kasserollen må gjerne være mindre enn bollen. Sett bollen oppå kasserollen, slik at bunnen akkurat kommer i kontakt med vannet. Pass på at du ikke får den minste dråpe med vann i sjokoladen, da blir den ødelagt. La bollen stå
  • Bruk et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir til å gni av skallet på nøttene. Selv synes jeg det er effektivt å ta en neve med hasselnøtter og gnisse de mot hverandre. Ha de nøttene over i en foodprosessor eller hakkebollen til stavmikseren etter hvert som at skallet er av.
  • Kjør hasselnøttene og oljen i stavmikseren eller foodprosessoren mens nøttene enda er varme. Da slipper de olje enklere. Skrap nettemassen ned fra kantene underveis ved behov. Fortsett slik til nøttemassen blir til flytende nøttesmør.
  • Bland nøttesmøret sammen med den smeltede sjokolade, sammen med kakao, vaniljesukker og salt. Smak til med melis.
  • Hell hasselnøttpålegget over på et rent glass. Sett på et lokk og oppbevar sjokoladepålegget i romtemperatur. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Sveinung

    Kjempegodt hasselnøtt/sjokoladepålegg. Anbefales!

  2. Guttorm Andeassen

    kan denne fryses?hvor lang hålbarhet

    • Rolf-Anders Vollan

      Det har jeg aldri testet ut, men det holder nok noen uker. Har bestandig blitt oppspist før det ble dårlig 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*