En av mine guilty pleasures er at jeg elsker Nugatti. Jeg vet jo at det på ingen måte er sunt, fullt av tilsetningsstoffer og er under 10% hasselnøtter i pålegget. Derfor har jeg flere ganger laget et hjemmelaget hasselnøttpålegg med sjokolade istedenfor. Ikke bare smaker det mye bedre, men sjokoladepålegget inneholder rundt 40% nøtter og er mye sunnere en påleggene du får kjøpt på butikken.
Se også: Sunnere nøttepålegg med mørk sjokolade
Hasselnøttpålegget smaker godt på enten det er brød, rundstykker, vafler eller boller. Oppbevares i romtemperatur for å holde det smørbart. Skulle det bli hardt kan du sette glasset i et vannbad før servering.
Sjokolade- og hasselnøttepålegg
- 3. november 2020
- 1 glass
- 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 125 g hasselnøtter
- 100 gram dronningsjokolade
- 100 gram mørk sjokolade
- 2 ss nøytral olje eller smør
- 1-2 ss melis (etter smak)
- 2 ss kakao
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
- Steg 2
- Fordel hasselnøttene utover et stekebrett eller en stor ildfastskål. Rist hasselnøttene i 8-10 minutter, til de begynner å bli gylne og skallet slipper. Ta ut nøttene og la de avkjøle seg noen minutter.
- Steg 3
- Mens du venter på at nøttene skal bli ferdige i ovnen kan du smelte sjokoladen over et vannbad. Hakk den fint, og ha den over i en bolle. Varm en kasserolle med vann til det begynner å ryke, skru så ned på varmen. Kasserollen må gjerne være mindre enn bollen. Sett bollen oppå kasserollen, slik at bunnen akkurat kommer i kontakt med vannet. Pass på at du ikke får den minste dråpe med vann i sjokoladen, da blir den ødelagt. La bollen stå
- Steg 4
- Bruk et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir til å gni av skallet på nøttene. Selv synes jeg det er effektivt å ta en neve med hasselnøtter og gnisse de mot hverandre. Ha de nøttene over i en foodprosessor eller hakkebollen til stavmikseren etter hvert som at skallet er av.
- Steg 5
- Kjør hasselnøttene og oljen i stavmikseren eller foodprosessoren mens nøttene enda er varme. Da slipper de olje enklere. Skrap nettemassen ned fra kantene underveis ved behov. Fortsett slik til nøttemassen blir til flytende nøttesmør.
- Steg 6
- Bland nøttesmøret sammen med den smeltede sjokolade, sammen med kakao, vaniljesukker og salt. Smak til med melis.
- Steg 7
- Hell hasselnøttpålegger over på et rent glass. Sett på et lokk og oppbevar sjokoladepålegget i romtemperatur. Håper det smaker!