• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. november 2020

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hasselnøttpålegg med sjokolade

En av mine guilty pleasures er at jeg elsker Nugatti. Jeg vet jo at det på ingen måte er sunt, fullt av tilsetningsstoffer og er under 10% hasselnøtter i pålegget. Derfor har jeg flere ganger laget et hjemmelaget hasselnøttpålegg med sjokolade istedenfor. Ikke bare smaker det mye bedre, men sjokoladepålegget inneholder rundt 40% nøtter og er mye sunnere en påleggene du får kjøpt på butikken.

Se også: Sunnere nøttepålegg med mørk sjokolade

Hasselnøttpålegget smaker godt på enten det er brød, rundstykker, vafler eller boller. Oppbevares i romtemperatur for å holde det smørbart. Skulle det bli hardt kan du sette glasset i et vannbad før servering.

Sjokolade- og hasselnøttepålegg

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. november 2020
  • 1 glass
  • 45 min
  • Skriv ut
Sjokoladepålegg
Ingredienser
  • 125 g hasselnøtter
  • 100 gram dronningsjokolade
  • 100 gram mørk sjokolade
  • 2 ss nøytral olje eller smør
  • 1-2 ss melis (etter smak)
  • 2 ss kakao
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Fordel hasselnøttene utover et stekebrett eller en stor ildfastskål. Rist hasselnøttene i 8-10 minutter, til de begynner å bli gylne og skallet slipper. Ta ut nøttene og la de avkjøle seg noen minutter.
Steg 3
Mens du venter på at nøttene skal bli ferdige i ovnen kan du smelte sjokoladen over et vannbad. Hakk den fint, og ha den over i en bolle. Varm en kasserolle med vann til det begynner å ryke, skru så ned på varmen. Kasserollen må gjerne være mindre enn bollen. Sett bollen oppå kasserollen, slik at bunnen akkurat kommer i kontakt med vannet. Pass på at du ikke får den minste dråpe med vann i sjokoladen, da blir den ødelagt. La bollen stå
Steg 4
Bruk et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir til å gni av skallet på nøttene. Selv synes jeg det er effektivt å ta en neve med hasselnøtter og gnisse de mot hverandre. Ha de nøttene over i en foodprosessor eller hakkebollen til stavmikseren etter hvert som at skallet er av.
Steg 5
Kjør hasselnøttene og oljen i stavmikseren eller foodprosessoren mens nøttene enda er varme. Da slipper de olje enklere. Skrap nettemassen ned fra kantene underveis ved behov. Fortsett slik til nøttemassen blir til flytende nøttesmør.
Steg 6
Bland nøttesmøret sammen med den smeltede sjokolade, sammen med kakao, vaniljesukker og salt. Smak til med melis.
Steg 7
Hell hasselnøttpålegger over på et rent glass. Sett på et lokk og oppbevar sjokoladepålegget i romtemperatur. Håper det smaker!

Stikkord

  • sjokoladepålegg

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kardemommeis
Shepherd’s pie

Relaterte innlegg

Enkel hummus
7. oktober 2020
0 kommentarer

Enkel hummus

Blåbærsyltetøy
3. september 2020
0 kommentarer

Blåbærsyltetøy

Rørte blåbær
4. august 2020
0 kommentarer

Rørte blåbær

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales