Havreflarn

Havreflarn med sjokolade

Havreflarn er en juleklassiker for mange og er svært enkle å lage. Bland smeltet smør med havregryn, eggedosis og litt mel og bakepulver, og det eneste som gjenstår er å steke kjeksene.

Noen liker havreflarn helt enkle, mens andre (som meg selv) synes de blir enda bedre med et lite sjokoladetrekk. Skal sies at jeg er utrolig svak for sjokolade, og gjerne vil ha sjokolade på alt. Liker du de best uten, så kan du bare hoppe over siste steg.

Kjeksene oppbevares i en  tett boks litt svalt eller ved romtemperatur.

Havreflarn

I gang med julebaksten? Her er litt mer inspirasjon

Lykke til!

Havreflarn med sjokolade

Hjemmelaget havreflarn med sjokolade

Ingredienser

  • 75 gram smør
  • 100 gram lettkokte havregryn
  • 1 egg
  • 100 gram sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Kokesjokolade

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. I mellomtiden kan du smelte smøret i en kasserolle eller i en kopp i mikroen.
Steg 3
Bland det smeltede smøret med havregryn. Vend inn eggedosisen, samt en liten skje med hvetemel og bakepulver.
Steg 4
Sett deigen eller røren utover et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av to teskjeer. Havreflarnene vil flyte utover ved steking, så ikke sett de for tette.
Steg 5
Stekes midt i ovnen i cirka 6 minutter, til de begynner å bli gylne.
Steg 6
La havreflarnene ligge på stekebrettet noen minutter, før du legger de over på en rist for å avkjøle.
Steg 7
Noen synes det er ekstra godt med sjokolade på flarnene. Smelt i så fall kokesjokolade i et vannbad (pass på at det ikke kommer noe vann i sjokoladen). Dypp baksiden av havreflarnene i sjokoladen eller bruk en pensel. Avkjøles.