Havreflarn

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Havreflarn med sjokolade

Havreflarn er en juleklassiker for mange og er svært enkle å lage. Bland smeltet smør med havregryn, eggedosis og litt mel og bakepulver, og det eneste som gjenstår er å steke kjeksene.

Noen liker havreflarn helt enkle, mens andre (som meg selv) synes de blir enda bedre med et lite sjokoladetrekk. Skal sies at jeg er utrolig svak for sjokolade, og gjerne vil ha sjokolade på alt. Liker du de best uten, så kan du bare hoppe over siste steg.

Kjeksene oppbevares i en  tett boks litt svalt eller ved romtemperatur.

I gang med julebaksten? Her er litt mer inspirasjon

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Havreflarn med sjokolade

4 fra 12 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Porsjoner

24

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Steketid

6

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 75 gram 75 smør

  • 100 gram 100 lettkokte havregryn

  • 1 stk 1 egg

  • 100 gram 100 sukker

  • 1 ss 1 hvetemel

  • 1 ts 1 bakepulver

  • Kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. I mellomtiden kan du smelte smøret i en kasserolle eller i en kopp i mikroen.
  • Bland det smeltede smøret med havregryn. Vend inn eggedosisen, samt en liten skje med hvetemel og bakepulver.
  • Sett deigen eller røren utover et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av to teskjeer. Havreflarnene vil flyte utover ved steking, så ikke sett de for tette.
  • Stekes midt i ovnen i cirka 6 minutter, til de begynner å bli gylne.
  • La havreflarnene ligge på stekebrettet noen minutter, før du legger de over på en rist for å avkjøle.
  • Noen synes det er ekstra godt med sjokolade på flarnene. Smelt i så fall kokesjokolade i et vannbad (pass på at det ikke kommer noe vann i sjokoladen). Dypp baksiden av havreflarnene i sjokoladen eller bruk en pensel. Avkjøles.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*