Havregrynsgrøt er slett ikke uvanlig frokost på en hverdag. Ofte går det i noe så enkelt som en eller annen grynblanding med litt smaksatt syrnet melk på toppen, men i det siste så har jeg laget en ny variant – nemlig havregrynsgrøt av eplemost/eplejuice. Det tar ikke noe lengre tid enn annen havregrynsgrøt, og du erstatter bare melken med eplemost eller ferskpresset eplejuice.
I denne oppskriften kan du enten bruke mikrobølgeovn eller du kan bruke vanlig kasserolle, avhengig av hva du har tilgjengelig. Selv bruker jeg mikro siden det går aller kjappest.
Havregrynsgrøten kan spises slik den er, men blir ekstra god med litt mager vaniljekesam og noen bær på toppen. Utrolig frisk og god variant av den tradisjonelle grøten.
Havregrøt av eplejuice/eplemost
- 11. oktober 2017
- 1 skål
- 5 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2,5 dl eplemost
- 1,5 dl havregryn
- 1 liten klype salt
- Topping
- Friske bær
- Vaniljekesam
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha havregryn, eplemost (eller ferskpresset eplejuice) og en bitteliten klype salt i en skål. Sett skålen i mikroen og varm den i ca ett og et halvt minutt på full effekt, til grøten er rykende varm.
- Steg 2
- Spis grøten slik den er eller topp den med litt mager vaniljekesam og ferske bær.
Håper det smaker!
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.