I morgen er ferien min over for denne gang, og det er på tide å komme seg tilbake til hverdagsrutinene igjen. Det er nok ikke til å unngå at det blir litt tungt den første uken, særlig siden jeg har blitt så godt vant med de lange feriefrokostene. Da er det kjekt med frokoster som kan tas ferdige ut av kjøleskapet og kan nytes umiddelbart, slik som denne havregrynsgrøten som ble gjort klar kvelden i forveien.
Du kan på bloggen finne flere ulike kjøleskapsgrøt-varianter, deriblant en med kokos og jordbær og en med bringebær og chiafrø. I motsetning til mange av de andre variantene så er dette mer som en vanlig havregrynsgrøt, dvs uten yoghurt eller kesam. Fordelen er at man bruker noen minutter kvelden i forveien og lar den stå og godgjøre seg i kjøleskapet til neste morgen. Havregrynsgrøten kan enten nytes slik den er, eller du kan gjøre som meg og toppe den med noen ferske frukt og bær, litt ekstra kanel og honning.
Det finnes ingen fasit på hva man topper havregrynsgrøten med så her er det bare å prøve seg frem til hva man liker best. Her er noen variasjonstips:
- Frukt (banan, fersken, nektarin)
- Bær (jordbær, blåbær, bringebær)
- Hakkede mandler
- Honning
- Kanel
Håper oppskriften faller i smak!
Havregrynsgrøt over natten
- 5. august 2018
- 1 skål
- Skriv ut

Ingredienser
- 1,5 dl lettkokte havregryn
- 2 dl melk
- 1 klype flaksalt
- 2 ts honning
- 1/4 ts kanel
- Forslag til topping
- Friske bær (jordbær, blåbær el)
- Frukt (banan, nektarin mm)
- Kanel
- Honning
Slik gjør du det
- Steg 1
- Bland sammen alle ingrediensene til grøten i en liten skål.
- Steg 2
- Dekk skålen med et lokk eller plastfolie og sett den i kjøleskapet til neste morgen.
- Steg 3
- Ta havregrynsgrøten ut av kjøleskapet rett før den skal nytes. Ha over ønsket topping og nyt umiddelbart.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.